«Πρέπει να χτίσουμε την παράταξη που θα νικήσει τον κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει δεύτερη κουβέντα ή δεύτερη σκέψη», τόνισε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στον ρ/σ «Κανάλι 1 Πειραιά».
Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι πρέπει «να δούμε κατάματα τι έφταιξε και είχαμε αυτές τις μεγάλες απώλειες ποσοστών και να δουλέψουμε για να επανακτήσουμε έδαφος στα κομμάτια του εκλογικού σώματος που έκανε άλλες επιλογές».
Σχολίασε ότι από το 2019 και μετά «φρενάραμε για λόγους αντικειμενικούς αλλά και υποκειμενικούς» και πως «ο μετασχηματισμός πρέπει να αναζωογονηθεί, όχι γιατί είναι μια ανάγκη κομματική αλλά γιατί είναι μια ανάγκη της χώρας να έχει μια ισχυρή προοδευτική παράταξη, η οποία αύριο θα είναι η προοδευτική κυβέρνηση».
Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε ότι «η παράταξή μας είναι ένα ευρύχωρο καράβι, το καράβι χωράει άπαντες αλλά πρέπει να έχει συγκεκριμμένη κατεύθυνση και όλοι να τραβάμε κουπί προς την ίδια μεριά».
Είπε, ειδικότερα, ότι «με τη διακήρυξή μας το 2019 έχουμε ομολογήσει ο ένας στον άλλον ότι είμαστε από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Δεν υπάρχει καμία άλλη πολιτική εξίσωση, αυτά είναι τα αμείλικτα πολιτικά μαθηματικά».
Τόνισε ότι για να κερδίσεις τις εκλογές μόνο η πολιτική στόχευση συγκρότησης αυτής της ευρείας παράταξης έχει νόημα και πως «οτιδήποτε άλλο είναι μια αναδίπλωση και μια επιλογή η οποία απλώς μας διασφαλίζει ένα ασφαλές λιμάνι, αλλά τα καράβια δεν φτιάχτηκαν για να μένουν στα λιμάνια, αλλά να για να ταξιδεύουν». Ο κ. Παππάς είπε ότι το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι «να καταστήσουμε την παράταξή μας, παράταξη που ενσωματώνει τις θετικές προσδοκίες του λαού, της νεολαίας, για βελτίωση των εισοδημάτων, για κοινωνική κινητικότητα, κ.ά.».
Ανέφερε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να ενταθεί και να πυκνώσει η συνεργασία Αριστεράς, Πρασίνων και Σοσιαλιστών», καθώς «είναι ομάδες οι οποίες συγγενεύουν πολιτικά, ομάδες στις οποίες με άνεση κινούνταν ο ΣΥΡΙΖΑ».
Υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν καλεσμένος εδώ και αρκετά χρόνια στις προσυνόδους των Σοσιαλιστών, ενώ πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη έχει ανάγκη τον συντονισμό όλων αυτών των δυνάμεων». Ερωτηθείς για το εάν πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός βουλευτών - υπουργών, σχολίασε ότι τον ενοχλεί πάρα πολύ, όπως είπε, ότι «ο κ. Γεραπετρίτης δεν είναι εκλεγμένος και χειρίζεται κρίσιμα, φλέγοντα εθνικά θέματα και την εξωτερική μας πολιτική. Και δεν είναι εκλεγμένος και μάλλον δεν θα επιδιώξει να διεκδικήσει τη λαϊκή ψήφο». «Συνεπώς, θα μπορούσε να κάνει επιλογές, που ποσώς τον ενδιαφέρει αν θα έχουν τώρα ή μετά την έγκριση του εκλογικού σώματος», πρόσθεσε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ