Ρόκσον και Λαμαράνα πήρε η ΑΕΚ

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Στην απόκτηση δύο Αφρικανών ποδοσφαιριστών προχώρησε η ΑΕΚ. Πρόκειται για τους Τζάλοου Λαμαράνα από τη Γκάμπια και Ρόκσον Γεμπόα από τη Γκάνα, οι οποίοι θα ενταχθούν στην ΑΕΚ Β, ωστόσο θα ακολουθήσουν την αποστολή της πρώτης ομάδας στην Ολλανδία για προετοιμασία. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση των δύο νεαρών οι οποίοι είναι δανεικοί από ομάδες των αντίστοιχων κρατών. Ο Λαμαράνα από την Ελίτ Γιουνάιτεντ της Γκάμπια και ο Ρόκσον από την Τέλιμαν Γιουνάιτεντ της Γκάνας. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΠΑΕ: 

«Ο Τζάλοου Λαμαράνα (Jallow Lamarana) είναι γεννημένος στις 21 Μαρτίου του 2002 στην πόλη Σερεκούντα της Γκάμπια και αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού μέσου. Είναι διεθνής με την ομάδα U23 της χώρας του και πριν από δύο χρόνια αγωνίστηκε με την U21 στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα U21. Ανήκει στον σύλλογο Elite United FC και πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην τρίτη κατηγορία της Πορτογαλίας με τη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (18 αγώνες-2 γκολ). Εχει ύψος 1,82. Στην ΑΕΚ υπέγραψε ως δανεικός από την Elite United.

Ο Ρόκσον Γεμπόα (Rockson Yeboah) γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου 2004 στην πόλη Μπερεκούμ της Γκάνα και ανήκει στον σύλλογο Tehiman United. Είναι κεντρικός αμυντικός με ύψος 1,89 και στην ΑΕΚ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη μορφή δανεισμού από την Tehiman United».

Οι προτάσεις της ΑΕΚ για τα playoffs

Την πρότασή της σχετικά με την κλήρωση των playoffs επανέφερε η ΠΑΕ ΑΕΚ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Super League. Τους πρωταθλητές εκπροσώπησε ο διευθύνων σύμβουλος και Α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Κοσμάς ο οποίος παρουσίασε ξανά την πρόταση με στόχο τη διαφάνεια και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. 
«Η μία λύση είναι να πραγματοποιηθεί η κλήρωση αμέσως μετά από αυτή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με αριθμούς που θα αντιστοιχούν στη θέση που θα καταλάβει κάθε ομάδα στην κανονική διάρκεια, δηλαδή για τα playoffs από το 1 έως το 6 και για τα playouts από το 7 έως το 14. Η δεύτερη λύση είναι να γίνει η κλήρωση μετά το τέλος της κανονικής διαρκείας, αλλά χειροκίνητα όπως στις διεθνείς διοργανώσεις, με μπαλάκια που θα τα τραβήξουν οι εκπρόσωποι των ομάδων, ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η παρωδία που ζήσαμε στα περσινά playoffs. Και σε αυτή τη διαδικασία μπορούν να υπάρξουν κλειδάριθμοι. Δεν νομίζω κάποιος να έχει αντίρρηση να θέσουμε ασφαλιστικές δικλείδες με σκοπό τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας και την εξαφάνιση των υπονοιών και των περίεργων σεναρίων» είπε ο Γ. Κοσμάς. 

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς απάντησε «ας το αφήσουμε για μεταγενέστερο χρόνο, δεν μας λυπάστε να συζητάμε για σενάρια και κλειδάριθμους τέλος Ιουνίου;». Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ είπε: «Την ΑΕΚ δεν την λυπήθηκε κάνεις που παραλίγο να μας βάλουν να παίξουμε δέκα σερί ματς εκτός έδρας»!
Τελικά αποφασίστηκε το αρμόδιο τμήμα της Λίγκας να καταρτίσει πλάνο πιθανής υλοποίησης για τρία σενάρια: 
α) κλήρωση των playoffs (με αριθμούς κατάταξης) ταυτόχρονά με αυτήν για την κανονική διάρκεια
β) κλήρωση μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν, αλλά με μπαλάκια
γ) πλήρως ηλεκτρονική κλήρωση (στην οποία θα μπουν όλες οι παραμετροποιήσεις και οι κλειδάριθμοι), αλλά με την παραγωγή πολλών σεναρίων-αποτελεσμάτων (να προκύψουν, δηλαδή, από αυτή π.χ. 10 ή 20 πιθανά προγράμματα) και στη συνέχεια με αριθμημένο μπαλάκι να καθοριστεί ποιο από αυτά θα αποτελέσει το τελικό πρόγραμμα των playoffs.

Η αποστολή της ΑΕΚ για την Ολλανδία

Εικοσιοκτώ παίκτες περιλαμβάνει το «προσκλητήριο» του Ματίας Αλμέιδα για την Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ. Η αποστολή αναχωρεί σήμερα με προορισμό το Μπουργκ-Χααμστέντε όπου θα παραμείνει έως τις 14 Ιουλίου. Σε αυτήν περιλαμβάνονται τόσο ο Σταύρος Πήλιος που αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και οι Αφρικανοί Ρόκσον, Λαμαράνα που σήμερα ανακοινώθηκαν ως παίκτες της ΑΕΚ Β΄. 

Οι διεθνείς (Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Τσούμπερ, Ζίνι) θα ενσωματωθούν αργότερα. 

Η αποστολή: Αθανασιάδης, Στάνκοβιτς, Γκίνης, Θεοχάρης, Μουκουντί, Μοχαμαντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Πήλιος, Ραντόνια, Ρόκσον, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Λαμαράνα, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Κοσίδης, Μαχαίρας, Ζίνι
Κατά το διάστημα της παρουσίας της στο Μπουργκ-Χααμστέντε η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει σε φιλικούς αγώνες την Άντβερπ στις 8 Ιουλίου και την Σαχτάρ Ντόνετσκ πέντε ημέρες αργότερα (13/7). Το πρώτο φιλικό, ωστόσο, θα γίνει στις 3 Ιουλίου και ο αντίπαλος δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ