Εθνικές Εκλογές 2023: Σε προεκλογικό «πυρετό» τα κόμματα - Ξεκίνησαν τις περιοδείες οι πολιτικοί αρχηγοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεβαίνει ο προεκλογικός «πυρετός» όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, με τους πολιτικούς αρχηγούς, μετά τη μικρή ανάπαυλα του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, να σηκώνουν μανίκια και να οργώνουν τη χώρα.

Νέα Δημοκρατία

Στη Νέα Ιωνία βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες στην αγορά της πόλης.

«Τα πιο δύσκολα περάσαν. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε παλιά και νέα στελέχη να μην εφησυχάσουν γιατί το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί, ούτε και η αυτοδυναμία της ΝΔ αν στη Βουλή μπουν 6 και 7 κόμματα.

«Κανένα αποτέλεσμα δεν έχει προεξοφληθεί. Οι κάλπες θα είναι άδειες το πρωί της 25ης Ιουνίου και πρέπει να ξαναγεμίσουν με πολλά ψηφοδέλτια της ΝΔ. Και θα γεμίσουν και όλη η Ελλάδα θα είναι πάλι γαλάζια και αυτό θα είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην παράταξή μας».

Στο νέο σποτ της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά ισχυρή εντολή για να κάνει πράξη τις μεγάλες αλλαγές, όπως αναφέρει.

«Έγινε μόνο το πρώτο βήμα και τώρα ήρθε η στιγμή να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα».

ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Πιερία.

Πρώτος σταθμός τα σχολεία στο Λαγκαδά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε ελλείψεις και υποδομές.

«Εγώ θέλω κ. Τσίπρα να έρθει η κα. Κεραμέως σε ένα από τα δύο σχολεία να δουλέψει για τέσσερις ώρες. Χωρίς θέρμανση, χωρίς τουαλέτες», του είπαν οι μαθητές.

Από την πλατεία της Κατερίνης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το διακύβευμα της επόμενης κάλπης, σημειώνοντας ότι στις επόμενες εκλογές αναμετρώνται δύο κυβερνητικές προτάσεις, καλώντας τους ψηφοφόρους να ακυρώσουν το σχέδιο Μητσοτάκη να έχει απέναντί του μια πολυκερματισμένη αντιπολίτευση, ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σας καλούμε λοιπόν, όλες και όλους, παρά τις επιφυλάξεις που μπορεί να έχετε, μαζί μας να ενώσετε στις 25 του Ιούνη τη δύναμη και τη φωνή σας στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ για να αποτρέψουμε την κοινωνική λεηλασία».

ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, ξεκαθαρίζει ότι δε θα συνεργαστεί με τη ΝΔ αν δεν έχει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου.

«Κυβέρνηση με τη ΝΔ δεν υπάρχει. Έγινε καθαρό; Ψηφίστε για να μην έχει σε καμία περίπτωση η ΝΔ τη δυνατότητα να κάνει συνταγματική αναθεώρηση στα μέτρα της».

«Τώρα περισσότεροι μπορούν να φτάσουν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη, γιατί κατανοούν, ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα, ότι συμφωνούν στα βασικά, καίρια, στρατηγικά ζητήματα. Κι αυτό δεν μπορούν να το κρύψουν όσο και να τσακώνονται πάλι προεκλογικά για το αν είναι ή όχι κοστολογημένα τα προγράμματα τους», είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σύγκρουση για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Η παραδοχή του Μάκη Βορίδη στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη ότι δεν καλύπτεται νομικά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε να κοστολογήσει τα προγράμματα των κομμάτων, άναψε «φωτιές».

«Το νομικό ζήτημα του αν αυτήν την στιγμή το Γενικό Λογιστήριο και δει άνευ της συναίνεσης των κομμάτων, έχει τη νομική δυνατότητα να κάνει μια τέτοια κοστολόγηση, πράγματι είναι ερωτηματικό. Νομίζω πως όχι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Άκη Σκέρτσο για πλαστογραφία όταν προεκλογικά παρουσίαζε το χαρτί με την κοστολόγηση του ΓΛΚ.

«Οι δηλώσεις Βορίδη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Σκέρτσο και τον φέρνουν αντιμέτωπο με τη βαριά κατηγορία της πλαστογραφίας. Λυπούμαστε πολύ που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατά ως εκπρόσωπο έναν πλαστογράφο».

Ο Άκης Σκέρτσος επιμένει ότι η κοστολόγηση είναι του ΓΛΚ και ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 83 δισ. και του ΠΑΣΟΚ 45.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι εφόσον ήρθαν στα λόγια μας, να καταθέσουν τα προγράμματά τους ώστε να γίνει η κοστολόγηση. Ας μην παραβιάζουν ανοιχτές θύρες. Έχουμε πει, εγώ προσωπικά ότι αυτή η αρμοδιότητα πρέπει να νομοθετηθεί ρητά».

«Κόμματα που λένε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι θα πάνε τα προγράμματά τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όταν ξέρουν ότι δεν πηγαίνει κανένα πρόγραμμα για κοστολόγηση, κόμματα που δεν ξέρουν τι σημαίνει ΦΠΑ, τι σημαίνει πάγια και βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν εργαστεί ποτέ, έχουν άποψη για την οικονομία. Γι’ αυτό φτάσαμε μέχρι εδώ», λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Το καταγγελτικό στείρα, το θεωρούμε τελικά μια αντιπολίτευση που βαριέται να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο και απλώς καταγγέλλει για να καταγγέλλει», λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται η ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο των συνδυασμών των κομμάτων που θα μετέχουν στις εκλογές και το μέλλον του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη ως ανεξάρτητου υποψηφίου.

 

 

megatv.com

Διαβάστε επίσης