Εκλογές 2023: Στην τελική ευθεία τα κόμματα με φόντο τις "δεύτερες" κάλπες - Πώς προετοιμάζονται ενόψει 25ης Ιουνίου

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι ετοιμασίες των κομμάτων ενόψει της "δεύτερης" κάλπης που θα στηθεί στις 25 Ιουνίου. Τα στρατηγεία βρίσκονται σε διάταξη μάχης προσαρμόζοντας αναλόγως την τακτική που θα ακολουθήσουν.

Νέα Δημοκρατία

Οι «κομματικές μηχανές» της Νέας Δημοκρατίας παραμένουν σε φουλ ρυθμούς με κεντρικό προτάγμα και αυτής της προεκλογικής εκστρατείας τη σταθερότητα και την μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε ένα ρευστό γεωπολιτικά και οικονομικά περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία χαράσσει το επόμενο κύμα της στρατηγικής της, ενόψει της επερχόμενης προεκλογικής περιόδου, ενώ προς διαμόρφωση βαίνει και ο χάρτης των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην πρώτη γραμμή του επόμενου κύματος των περιοδειών του ίδιου θα βρεθούν περιοχές της Ελλάδας, τις οποίες ο πρωθυπουργός δεν επισκέφθηκε στη διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε περιφέρειες και γειτονιές του Λεκανοπεδίου, που η Νέα Δημοκρατία έχει το περιθώριο να διευρύνει περαιτέρω το αποτύπωμά της, με τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Το «όχι» στον εφησυχασμό και τα μηνύματα της συστράτευσης ενόψει της δεύτερης κάλπης είναι διαρκή, ενώ κεντρικά κομμάτια της προεκλογικής εκστρατείας θα είναι ο θετικός λόγος για την επόμενη ημέρα της χώρας και η επικοινωνία του κυβερνητικού προγράμματος της επόμενης τετραετίας.

ΣΥΡΙΖΑ

Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης πρέπει να αντανακλά πολιτικό πλουραλισμό και όχι μονομέρια, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος σημειώνει ότι στα κρίσιμα υπουργεία πρέπει να τοποθετηθούν άνθρωποι με εμπειρία.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει αύριο Πέμπτη η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των νέων εκλογών της 25ης Ιουνίου. Στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι πρέπει να είναι καθαρό το μήνυμα προς τους ψηφοφόρους, ενώ σχεδιάζουν επίθεση στις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές.

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

«Δεν είναι τα αναλογικότερα εκλογικά συστήματα, που εμποδίζουν τον σχηματισμό κυβερνήσεων» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Προς την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, στη Χαριλάου Τρικούπη σχεδιάζουν την στρατηγική της επόμενης ημέρας, εστιάζοντας στο πρόγραμμα του κόμματος.

ΚΚΕ - Ελληνική Λύση

Θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση, εκτιμούν από το ΚΚΕ, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου, με το κόμμα να βρίσκεται σε ετοιμότητα για τις δεύτερες εκλογές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε να υπάρξει μέγιστη προσοχή στην τοποθέτηση υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, λόγω πιθανής έντασης με την Τουρκία. Ο ίδιος βάζει ψηλά τον πήχη για τις δεύτερες εκλογές, ενώ επιτιθέμενος στη ΝΔ ανέφερε ότι «με επιδόματα και ψέματα κατάφερε να πάρει αυτά τα υψηλά ποσοστά». Για τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν έπεισε», ενώ σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε: «Όλο το σύστημα σπρώχνει τον Νίκο Ανδρουλάκη – Άλλαξε ΑΦΜ το ΠΑΣΟΚ αλλά χρωστάει 400 εκατ. ευρώ».

ertnews.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ