Αχαΐα - "Ελληνική Λύση": Την έδρα της Λάρισας κρατά ο Κυριάκος Βελόπουλος - Ορκίζεται Βουλευτής ο Γιάννης Λαϊνιώτης

Ο αχαιός πολιτικός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον εκλογικό νόμο

Σε δήλωση του προέδρου της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκου Βελόπουλου αναφέρονται τα εξής:

“Μετά από πολλή σκέψη και λόγω της υπέρμετρης αγάπης που τρέφω για τη Λάρισα, αποφάσισα να κρατήσω την έδρα στο νομό. Πρέπει να επισημάνω το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε η πρώτη σε σταυρούς στο νομό Λάρισας Κοντογιάννη Χριστίνα. Ακούγοντας την απόφασή μου και δίχως καμμία αντίδραση ή αντίρρηση, μού επεσήμανε ότι το κοινό καλό είναι πάνω από οποιαδήποτε καρέκλα.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακή για τα ελληνικά χρονικά αυτή η αξιακή συμπεριφορά, διότι αποδεικνύει ότι η Ελληνική Λύση δεν κυνηγά καρέκλες, αλλά επιδιώκει το καλό της πατρίδας, της Ελλάδας και των Ελλήνων.
Την ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου γι’ αυτή την συμπεριφορά, που δείχνει το δρόμο για όλους τους Έλληνες και όλα τα μέλη της Ελληνικής Λύσης”.
 

Στον Γιάννη Λαϊνιώτη η έδρα της Αχαΐας

Υστερα από αυτήν την εξέλιξη η έδρα της Αχαΐας περνά στον πατρινό επιχειρηματία Γιάννη Λαϊνιώτη ο οποίος την Κυριακή 28 Μαΐου θα παραστεί στην ορκωμοσία των 300 νέων βουλευτών. Οι οποίοι φυσικά θα διατηρήσουν τον τίτλο μόλις για μία ημέρα, διότι την επομένη θα διαλυθεί και πάλι η Βουλή για να προκηρυχθούν εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Από εκείνη την στιγμή και μετά ο αχαιός πολιτικός θα έχει να αντιμετωπίσει ένα δυσθεώρητο πρόβλημα, τον εκλογικό νόμο.

Ως γνωστόν η απλή αναλογική ολοκλήρωσε τον κύκλο της το βράδυ της 21ης Μαΐου, καθώς η επόμενη προσφυγή στις κάλπες θα γίνει με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Ο νόμος θα δίνει στο πρώτο κόμμα "μπόνους" 40 εδρών και ανάλογα με το επιπλέον ποσοστό που θα συγκεντρώνει θα αυξάνει και τις έδρες-δώρο ( για κάθε 1% επιπλέον μια έδρα).

Σύμφωνα λοιπόν με τα εκλογικά σενάρια που εξυφαίνονται στην Αχαΐα η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει μια επιπλέον έδρα (εφόσον διατηρήσει τουλάχιστον το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές της Κυριακής) και ο Άγγελος Τσιγκρής που έχασε την έδρα του , καθώς από πρώτος βουλευτής του κόμματος το 2019 βρέθηκε στην τέταρτη θέση τώρα, θα εκλεγεί, αφαιρώντας την έδρα από την Ελληνική Λύση!

Αν αυτό το σενάριο επαληθευτεί τότε ο Γιάννης Λαϊνιώτης θα υπάρξει "βουλευτής μιας ημέρας". 

Βεβαίως είναι πολλά ακόμη εκλογικά σενάρια που μπορεί κανείς να ρίξει στο τραπέζι. Και ένα από αυτά, ίσως το πλέον απίθανο, Οι αρχηγοί των κομμάτων, που έχουν την αποκλειστική ευθύνη της συγκρότησης των ψηφοδελτίων ( θυμίζουμε πως οι εκλογές του Ιουνίου θα γίνουν με λίστα), ανακατέψει ...την τράπουλα της σειράς των υποψηφίων! 

Γιάννης Λαϊνιώτης: Ο πιο άτυχος(;) βουλευτής του νομού - Με ποιόν υποψήφιο θα ...κονταροχτυπηθεί

Διαβάστε επίσης