ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας: To Καρναβάλι επανήλθε δυναμικά στη συνείδηση Πατρινών και επισκεπτών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2023

Σε ανακοίνωση από την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, αναφέρονται τα εξής: 

Το Πατρινό Καρναβάλι 2023 που φέτος πραγματοποιήθηκε από 17 Ιανουαρίου έως και 26 Φεβρουαρίου επανήλθε δυναμικά στη συνείδηση Πατρινών και επισκεπτών  και καταγράφηκε στην ιστορία του μακροβιότατου και ιστορικού θεσμού ως το πρώτο Καρναβάλι μετά την πανδημία.

Η επιστροφή των παρελάσεων μετά από αποχή τριών χρόνων, το κυρίαρχο και αναπόσπαστο στοιχείο της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού αλλά και το γεγονός ότι η μεγάλη γιορτή της Πάτρας βρήκε ξανά χωρίς απαγορεύσεις τον φυσικό χώρο διεξαγωγής της, στον δρόμο και στην πλατεία, προκάλεσε την χωρίς προηγούμενο συμμετοχή καρναβαλιστών στη Μεγάλη Παρέλαση,  που ξεπέρασαν τους 50.000, αλλά και του αριθμού των επισκεπτών, πάνω από 200.000. Στοιχεία δηλωτικά της πάνδημης συμμετοχής και της τεράστιας επισκεψιμότητας. Καθ΄ όλη την καρναβαλική περίοδο πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 75 εκδηλώσεις και δράσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, που συνδύασαν τον ψυχαγωγικό, καρναβαλικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δίνοντας έμφαση στην τέχνη.

Οι εκδηλώσεις αγκαλιάστηκαν από το κοινό που είχε την ανάγκη να επαναφέρει το Πατρινό Καρναβάλι στη ζωή του παίρνοντας χαρά και γερές δόσεις ανανέωσης και ανεμελιάς. Εκτός των καθιερωμένων μορφών προβολής που εξελίχτηκε με διάφορα μέσα εντός και εκτός πόλης, ιδιαίτερη προβολή για το Πατρινό Καρναβάλι αποτέλεσε η συνεργασία Δήμου Πατρέων, ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και Ολυμπίας Οδού με την τοποθέτηση 4 μπαστάκων στα Σ.Ε.Α. Μεγάρων, Κορίνθου, Ακράτας και Αιγίου και παράλληλη διανομή ειδικού οχτασέλιδου τεύχους από την Ολυμπία Οδό (τεύχος 21/Φεβρουάριος 2023) που διανεμήθηκε δωρεάν στους οδηγούς.  Το τεύχος περιλάμβανε μηνύματα του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Ολυμπίας Οδού, του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, της Προέδρου της ΚΕΔΗΠ Ήρας Κουρή, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού και εκτενείς αναφορές στο Π.Κ. 2023 και στο Καρναβαλικό Εργαστήρι, με φωτογραφικό υλικό.

Επίσης σε συνεργασία με την εταιρεία Ραδιοταξί της Πάτρας Taxi Express Patras, προβλήθηκε το Πατρινό Καρναβάλι μέσω των οχημάτων της. Από αρχές Φεβρουαρίου  προέβαλαν το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 μέσω του QR SCAN, καθώς επίσης και τις αφίσες του Π.Κ. 2023. Επίσης κατά την καρναβαλική περίοδο διένειμαν εκτυπωμένα προγράμματα του Π.Κ. 2023 στους επιβάτες.

Ξεχωριστή ήταν η προβολή του θεσμού και της Πάτρας μέσα από τη συνεργασία με το συγκρότημα 15 50 και το τραγούδι του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 «Πάτρα ζω στον έρωτά σου» που παρουσιάστηκε και στην τελετή λήξης της διοργάνωσης σε χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες.

Παράλληλα το πρόγραμμα εκδηλώσεων υποστηρίχτηκε και προβλήθηκε με θέρμη από τη συντριπτική πλειοψηφία του τοπικού και πανελλήνιου τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού και των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών ΜΜΕ. Χορηγός επικοινωνίας του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 ήταν η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Πάτρας, ενώ πολλές ήταν οι εκπομπές των κρατικών και ιδιωτικών καναλιών που αφιέρωσαν σημαντικό μέρος τους στην προβολή της διοργάνωσης. Εκτός αυτών, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πραγματοποιήθηκαν εκπομπή-αφιέρωμα στο Καρναβαλικό Εργαστήριο από τον τηλεοπτικό σταθμό mega (εκπομπή «Fishy»  με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη) που προβλήθηκε την Τετάρτη 19 Απριλίου, εκτενή αφιερώματα για το Καρναβάλι σε δύο τεύχη του περιοδικού Πατρινόραμα (τεύχος 9ο / 25.2.2023, σελίδες 16-65 και  10ο / 31.3.2023, αφιέρωμα 8 σελίδων) τα οποία διανεμήθηκαν δωρεάν στην Πάτρα αλλά και πανελληνίως, συνεργασία και αποστολή υλικού για το αφιέρωμα της τηλεοπτικής εκπομπής για παιδιά «Λάχανα και Χάχανα – Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα» που προβλήθηκε από το κανάλι της ΕΡΤ2, εκτενή αφιερώματα για το Π.Κ.2023 στα ηλεκτρονικά περιοδικά για τον τουρισμό travel.gr και  visitgreece.gr κ.α.

Τέλος, από την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας παραχωρήθηκαν λάβαρο και αναμνηστικά του Πατρινού Καρναβαλιού από το καρναβαλικό περίπτερο για την προβολή του θεσμού στο 5ο Patra’s Carnival Party, που πραγματοποιήθηκε στο Λονγκ Άιλαντ Σίτυ της Νέας Υόρκης (11.2.2023)  και  συμμετείχαν από την Πάτρα οι DJs Στέλιος Αποστολόπουλος, Παναγιώτης Κολλιόπουλος, Γιώργος Κουβεργιανός και Σπύρος Μαυρομάτης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ