Εύα Καϊλή: Τα επόμενα βήματα μετά την αποφυλάκιση

Πώς θα είναι η ζωή της με το βραχιολάκι

Σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση, στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, βρίσκεται από το μεσημέρι η Εύα Καϊλή, μετά την αποφυλάκισή της έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες προσωρινής κράτησης στις φυλακές του Χάρεν.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έφυγε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής από τις φυλακές, συνοδεία δύο αυτοκινήτων. Στο σπίτι της, στη Rue Wiertz, έφτασε σε μία μαύρη Mercedes συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Εκεί την περίμεναν περίπου 15 Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, ενώπιον των οποίων έκανε τις πρώτες δηλώσεις της.

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα είμαι και πάλι μαζί της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου» δήλωσε η Εύα Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία από τους τέσσερις κατηγορούμενους για το Qatargate που αποφυλακίστηκε υπό όρους. Προηγήθηκαν οι αποφυλακίσεις του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα και του Αντόνιο Παντσέρι που θεωρείται ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Οι περιορισμοί μετά την αποφυλάκιση

Πλέον, η Εύα Καϊλή, τίθεται σε κατ' οίκον περιορισμό στη μόνιμη κατοικία της, ενώ θα φέρει πάνω της ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Διαμένοντας στο εξής μόνη με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, η κυρία Καϊλή θα πρέπει να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές, να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό, να φορά διαρκώς το βραχιολάκι και να μην μετακινηθεί από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση την μετάβασή της στο δικαστήριο, στον γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου.

Στην νέα της καθημερινότητα, μένει τις επόμενες ημέρες να διευκρινιστεί αν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν θα της επιτρέπεται να δεχθεί επισκέψεις, εκτός από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον οποίο επέλεξε πλέον να μείνει μακριά, αν και θα μπορούσαν νομικά να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Σε μια προσωπική απόφαση, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής επέλεξε να μην διαμένει πλέον με τον σύντροφό της και πατέρα της δίχρονης κόρης της, ο οποίος αποφυλακίστηκε κατά τον ίδιο τρόπο δύο μήνες νωρίτερα, έχοντας προηγουμένως συνάψει ειδική συμφωνία με τις βελγικές Αρχές, όπως ακριβώς και ο Αντόνιο Παντσέρι.

Σημειωτέον ότι στην Εύα Καϊλή έχει επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, με τις βελγικές Αρχές να έχουν κρατήσει για το λόγο αυτό, το διαβατήριό της.

Τα επόμενα βήματα

Θυμίζοντας από χθες την «παλιά Εύα», κατά τον κ. Δημητρακόπουλο, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής αναμένεται να καταβάλει κάθε προσπάθεια στο εξής, μέχρις ότου αποδείξει την αθωότητά της, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν προτίθεται να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε για τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμά της ο κ. Δημητρακόπουλος, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά χθες πως «τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτά τα χρήματα».

Και πρόσθεσε: «στις δεσμίδες όλες οι οποίες υπήρχαν - αυτοσχέδιες δεσμίδες – των χρημάτων δεν υπήρχε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή», στοιχείο που φαίνεται ότι έκαμψε τις αντιστάσεις του ανακριτή, Μισέλ Κλεζ ως προς την υπαγωγή της σε καθεστώς περιορισμού κατ’ οίκον.

Ωστόσο, τα δαχτυλικά αποτυπώματα στα μετρητά, ενδέχεται κατά πληροφορίες να ανήκουν στον κ. Παντσέρι και Τζιόρτζι, με τον συνήγορό της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή να υπόσχεται και νέες αποκαλύψεις.

«Στόχος είναι να αποδειχθεί η αθωότητα της κ. Καϊλή» και πως τα όσα έχει πει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, Αντόνιο Παντσέρι για εκείνη, είναι «χυδαία επιχειρήματα» για να σώσει την οικογένειά του και θα αποδειχθεί ότι δεν λέει αλήθεια, είπε ο συνήγορός της.

Κατά τον κ. Δημητρακόπουλο, «υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», όπως εξήγησε, συμπληρώνοντας πως «σεβόμαστε την μυστικότητα της προανάκρισης και γι' αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας», κόντρα στο μπαράζ δημοσιευμάτων, τα οποία ακολούθησαν της σύλληψής της πελάτισσάς του, στις 9 Δεκεμβρίου του 2022.

 

ΠΗΓΗ
 

Διαβάστε επίσης