Κύπρος: Πέθανε ο πολιτικός και εκπαιδευτικός Τάκης Γαβριηλίδης

Υπήρξε από τα Ιδρυτικά στελέχη του ΔΗΚΟ

Θλίψη σκόρπισε στην Κύπρο η είδηση του θανάτου του Τάκη Γαβριηλίδη. Ήταν μεταξύ άλλων πρώην Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ.

Την είδηση ανακοίνωσε ο Χρίστος Ιακώβου με ανάρτηση του στο facebook.

Συγκεκριμένα αναφέρει, «Για τον πόνο που δημιουργεί η απώλεια ενός ξεχωριστού φίλου δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς. Ίσως να μην υπάρχει τίποτα παρά μονάχα η λύπη, για εκείνον που έφυγε. Καλό σου ταξίδι καλέ μου φίλε Τάκη Γαβριηλίδη στους ανοικτούς ορίζοντες που πάντα αγνάντευες. Το ξέρω ότι δεν θα σε παρηγορήσω γιατί δεν μπορεί να το κάνει κανείς αυτό. Το μόνο που εύχομαι να είναι οι άνθρωποι που σε αγάπησαν γεροί να σε θυμούνται για πάντα».

Ο Τάκης Γαβριηλίδης ασχολήθηκε ενεργά με την Πολιτική και υπήρξε από τα Ιδρυτικά στελέχη του ΔΗΚΟ ΤΟ 1976. Συγκεκριμένα υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού, Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων του ΔΗΚΟ, Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ και Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ στο Συμβούλιο Παιδείας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2013 με επιστολή του στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, παραιτήθηκε από Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας. Στις 5 Φεβρουαρίου 2018 ο Τάκης Γαβριηλίδης μαζί με άλλα 11 στελέχη του ΔΗΚΟ συμπεριλαμβανομένου και του πρώην Προέδρου του Μάριου Κάρογιαν αποβλήθηκαν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Μαζί με άλλους διαγραφέντες υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δημοκρατικής Παράταξης ΔΗΠΑ, όταν ανακοινώθηκε η ίδρυση της. Η ΔΗΠΑ στις 8 Ιουνίου 2022 σε ειδική εκδήλωση του Πολιτικού της Συμβουλίου τίμησε τον Τάκη Γαβριηλίδη για τη διαχρονική πολιτική του συνεισφορά.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης