Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά ντιμπέιτ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – «Το 2019 φοβήθηκε»

 

Σε ντιμπέιτ κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρωθυπουργό εν όψη των εκλογών της 21ης Μαίου, επισημαίνοντας ότι το 2019 ο αρχηγός της ΝΔ φοβήθηκε την αντιπαράθεση. «Θέλω να πιστεύω ο κύριος Μητσοτάκης θα αφήσει τα συνθήματα και τις διχαστικές κορώνες και θα έρθει να συζητήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Οι πολίτες θέλουν προγραμματικές θέσεις και αλήθειες, όχι τοξικότητα και διχασμό» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι οι εκλογές μπορεί να αποτελέσουν τη διάψευση της εικόνας που έχουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι  «σε όλα τα κρίσιμα θέματα ο κ. Μητσοτάκης δεν ήξερε». 

«Χρειαζόμαστε μία κυβέρνηση υπευθυνότητας» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας: «Φανταστείτε μετά τις υποκλοπές, τι άλλο θα κάνει αν βγει αυτοδύναμος». Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι πολύ πιο σταθερές από τις αλαζονικές αυτοδύναμες κυβερνήσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι με χρεοκοπία δεν κινδυνεύουν οι τράπεζες αλλά τα νοικοκυριά.

Σε ότι αφορά τον χρόνο των εκλογών ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε  ότι «στις 21 Μαΐου οι πολίτες θα  επιστρέψουν το λογαριασμό και στις 22 θα υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες». Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να κάνουν λίγες εβδομάδες υπομονή, γιατί όπως είπε έρχεται η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος περιόδευσε χθες (28.03.2023) στην Φθιώτιδα όπου εκεί έμαθε και τα νέα για την ημερομηνία των εκλογών, συνέδεσε την δύσκολη πραγματικότητα των πολιτών με τις εκλογές, λέγοντας: «Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συνεχίζει να ανεβαίνει το Γολγοθά της ακρίβειας. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά μπροστά στην αισχροκέρδεια, γιατί πολύ απλά δεν βγαίνει ο λογαριασμός. 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση φαίνεται να συνεχίζει να είναι στον κόσμο της. Ο υπουργός Ανάπτυξης μας λέει ότι ήδη οι τιμές έχουν πέσει, ο άλλος όμως των Οικονομικών μας λέει ότι παρά το 16% του πληθωρισμού στα τρόφιμα, οι τιμές θα ανέβουν και άλλο. 

Αυτή η περιπέτεια έρχεται η στιγμή που θα τελειώσει. Έμειναν λίγες εβδομάδες υπομονής και η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος έρχεται. 

Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει. Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, της ανάταξης της οικονομίας, της στήριξης της κοινωνίας».

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης