Στην Πάτρα η έκθεση του Μιχάλη Βασιλόπουλου «Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία»

Στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Οι  Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού σε συνεργασία με το περιοδικό «Πατρινόραμα», παρουσιάζουν την έκθεση «Από το Άγιον Όρος…Περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία δια χειρός Μιχάλη Βασιλόπουλου». Τα εγκαίνια  θα πραγματοποιηθούν στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στις 18.30.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς  Μητροπόλεως  Πατρών , του Υπουργείου Εξωτερικών  ( στο οποίο υπάγεται το Άγιον Όρος), του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει από το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, η κα Μαρία Αργυροπούλου.

Με το πιο ελαφρύ ξύλο στον κόσμο (μπάλσα), ο Μιχάλης Βασιλόπουλος «έχτισε» τα πιο βαριά μνημεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης και οι δημιουργίες του αποτυπώνουν με κάθε λεπτομέρεια την αγιορείτικη αρχιτεκτονική κληρονομιά όπως αυτή μας σώζεται σήμερα. Οι μακέτες των είκοσι Μονών, τοποθετημένες πάνω στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής,  σπάνε το «Άβατον» και προσφέρουν μια νοερή περιήγηση στα απρόσιτα για πολλούς μοναστήρια.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της,  την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 και  θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 30 Απριλίου 2023. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις και ημερίδες. 

Ώρες λειτουργίας

09:00 το πρωί με 15:00

Eίσοδος ελεύθερη

Διαβάστε επίσης