Υπόθεση Πάτρας: Η 34χρονη μηνύει τους παιδίατρους του Καραμανδάνειου που κατέθεσαν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Τους παιδίατρους του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας που κατέθεσαν για την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021, εννέα μήνες πριν από τον θάνατό της, μηνύει η 34χρονη κατηγορούμενη μέσω του συνηγόρου της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, πρέπει να ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο, της ψεύδους βεβαίωσης και της ψευδούς κατάθεσης.

Παράλληλα, ο συνήγορος της κατηγορουμένης υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να κληθεί να καταθέσει η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καρατζά αλλά και να αναγνωσθεί η κατάθεσή της, καθώς όπως λέει «η κ. Καρατζά διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο που λένε ότι επικοινώνησαν μαζί της πριν  η Τζωρτζίνα πάθει την ανακοπή. Η κατάθεσή της οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς διαψεύδει ότι δήθεν επικοινώνησαν μαζί της είτε κατά την εισαγωγή, είτε κατά τη νοσηλεία. Η μοναδική επικοινωνία που είχαν μαζί της ήταν μετά την ανακοπή, όταν την ρώτησαν αν είχε εξετάσει ποτέ τη Τζωρτζίνα στο παρελθόν».

Όλα όσα έγιναν στη δικαστική αίθουσα

Αλέξης Κούγιας: Σήμερα, με την ένορκη κατάθεση της κυρίας Καραντζα, για την υπόθεση της Μαλενας και της Ίριδας, την οποία και βρήκαμε, καταρρέει η κατηγορία της απόπειρας σε βάρος της και θα πρέπει να κινήσετε αυτεπάγγελτη διαδικασία.

Η κυρία Καραντζα διαψεύδει τους γιατρούς του Καραμανδανείου, που λένε ότι επικοινώνησε μαζί τους όταν το παιδί μπήκε στο νοσοκομείο. Αιτούμαστε την ανάγνωση της από 7/6/22 κατάθεση της καθηγήτριας κ. Καραντζα ενώπιον της αστυνομίας. Οι γιατροί του Καραμανδανείου κατέθεσαν ψευδώς ότι ήρθαν σε επικοινωνία μαζί της και τους είπε ότι το πόδι δεν χρειάζεται εξέταση. Ουδέποτε επικοινώνησαν μαζί της και η μόνη επικοινωνία που είχαν μαζί της ήταν μετά την ανακοπή καρδιάς της Τζωρτζινας. Οι ψευδομάρτυρες γιατροί του Καταμανδανειου, Σκόπιμα μετέθεσαν την ημερομηνία επικοινωνίας με την κυρία Καραντζα, πριν την ανακοπή. Από την κατάθεση της προκύπτει ότι κατέθεσαν ψευδώς οι παιδίατροι Θανάσης Φίλιας, Μενια Γράψα, Ελένη Στογιαννιδου και Κατερίνα Τριάντου.

Οι ψευδομάρτυρες γιατροί του Καραμανδανείου μηνύονται σήμερα ως αποκλειστικά υπαίτιοι για την ανακοπή της Τζωρτζινας και γιατί κατέθεσαν ψευδώς ότι επικοινώνησαν με την παιδοκαρδιολογο κ. Αγγελική Καραντζα, προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι. Θεωρούμε ότι όλοι κατασκεύασαν το ίδιο ακριβώς αφήγημα και επιφυλασσόμεθα ότι θα ζητήσουμε την ποινική δίωξη όλων των παιδιάτρων του Καραμανδανείου. Μηνύονται για Σωματική βλάβη εξ αμελείας παρ υποχρέου, ψευδη κατάθεση και ψευδη βεβαίωση.

Εισαγγελέας: Πλέον προκύπτει η ανάγκη κλήτευσης της κυρίας Καραντζα. Σε ότι αφορά στο αίτημα αναγνώσεως του εγγράφου και επειδή ανήκει σε εκκρεμή διαδικασία θεωρώ ότι δεν είναι δόκιμο να αναγνώστη στο παρόν.

Κουγιας: Πως είναι δυνατόν να μην αναγνωστεί αυτό το έγγραφο; Γιατί δεν την κάλεσε η κυρία Σαλάπα; Γιατί δεν ανέδειξαν οι προηγούμενοι συνήγοροι της; Το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να αλλάζουν κοστούμια και να βγαίνουν στα κανάλια; Και η ανακρίτρια τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί την κατηγορούμενη!

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στο δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημα της κατηγορουμένης, λέγοντας:

«Έχει προκύψει από την αποδεικτική διαδικασία ότι οι γιατροί καταθέτουν πως επικοινώνησαν μαζί της. Υπάρχει λόγος κλήτευσής της λοιπόν για να καταθέσει. Σχετικά με το αίτημα ανάγνωσης του εγγράφου της κατάθεσής της που ανήκει σε άλλη δικογραφία και αφορά στα άλλα παιδιά, θεωρώ ότι δεν πρέπει να αναγνωσθεί στο παρόν δικονομικό στάδιο. Πρέπει να επιφυλαχθούμε» ανέφερε η εισαγγελέας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ