Γαλλία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό

 

Καθημερινό φαινόμενο είναι πια οι διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό στην Γαλλία.

Καζάνι που βράζει θυμίζει η κατάσταση στην Γαλλία, με αφορμή το συνταξιοδοτικό. Οι Γάλλοι βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση με το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο. Παρόλα αυτά, οι συγκεντρώσεις πρόκειται να ενταθούν με τον νέο γύρο απεργιών και διαμαρτυριών που έχει προκηρυχθεί την Πέμπτη.

Από την άλλη πλευρά, στην Βουλή η κυβέρνηση κατάφερε να αντέξει τις δύο προτάσεις μομφής που κατατέθηκαν, επειδή ο Μακρόν επέλεξε να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευση και να περάσει το συνταξιοδοτικό άνευ ψήφου.

Κλιμακώνεται η ένταση

Η ένταση κλιμακώνεται μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν τη Δευτέρα με τους διαδηλωτές να φεύγουν από την πλατεία Vauban και να κατευθύνονται σε κοντινές γειτονιές, όπου κάποιοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σκουπίδια.

Ακόμη, η κυλιόμενη απεργία από υπαλλήλους στην καθαριότητα στο Παρίσι έχει οδηγήσει στη δημιουργία βουνών από απορρίμματα καθιστώντας την ατμόσφαιρα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Τα πράγματα πρόκειται να χειροτερέψουν με τις νέες διαδηλώσεις και απεργίες που έχουν προκηρυχθεί για την ερχόμενη Πέμπτη.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης