Το 5ο Λύκειο Πατρών απαντά: "Η προσαγωγή των μαθητών δεν έχει σχέση με την κατάληψη"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 "Το περιστατικό της Παρασκευής με την προσαγωγή και τη διερεύνηση των πραγματικών γεγονότων, δεν έχει καμία σχέση με την «κατάληψη» των μαθητών του σχολείου", αναφέρουν ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Διευθυντής του σχολείου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν ξεκαθαρίζουν πως το συμβάν σχετίζεται με ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά εξωσχολικού μαθητή προς τον Διευθυντή του 5ου Λυκείου καθώς άλλου μαθητή του 4ου Γυμνασίου προς καθηγήτρια του 5ου Λυκείου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Ο Σύλλογος των καθηγητών του 5ου Γενικού Λυκείου Πάτρας και ο διευθυντής του σχολείου με την επιστολή αυτή και για την αποκατάσταση της αλήθειας, θέλουμε να δηλώσουμε με σαφή και απόλυτο τρόπο ότι το περιστατικό της Παρασκευής με την προσαγωγή και τη διερεύνηση των πραγματικών γεγονότων, δεν έχει καμία σχέση με την «κατάληψη» των μαθητών του σχολείου μας ή άλλου σχολείου του συγκροτήματος και φυσικά δεν έχει σχέση με το μαθητικό κίνημα. Σχετίζεται με ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά εξωσχολικού μαθητή προς τον Διευθυντή του 5ου Λυκείου.

Επίσης σχετίζεται με ανάρμοστη συμπεριφορά άλλου μαθητή του 4ου Γυμνασίου προς καθηγήτρια του 5ου Λυκείου την οποία εξύβρισε με ακατονόμαστες και χυδαιότατες εκφράσεις. Να τονίσουμε επίσης ότι οι αστυνομικοί δεν μπήκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου αλλά έξω από την πύλη του συγκροτήματος μετά από οδηγία της Διευθυντή. Δεν έγινε καμία σύλληψη και ούτε κατατέθηκαν μηνύσεις.

Πιστεύουμε στο γνήσιο κοινωνικό και μαθητικό κίνημα και τους αγώνεςτων μαθητών απέναντι στα κακώς κείμενα της κοινωνίας και της πολιτείας. Θεωρούμε ότι σκοπός της εκπαίδευσης και της παιδείας γενικότερα είναι ή θα πρέπει να είναι Η ενεργός συμμετοχή του πολίτη για την υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Θεωρούμε ότι ορισμένα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα διαχειρίστηκανμε προχειρότητα ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο θέμα, χωρίς ναδιασταυρώσουν και να επιβεβαιώσουν τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τιςοποίες έγιναν. Λυπούμαστε που έγινε προσπάθεια πολιτικοποίησης και πολύχειρότερα κομματικοποίησης αυτού του συμβάντος. Ο Σύλλογος των Καθηγητών του 5ου Λυκείου Πάτρας"

Πάτρα: Προσαγωγές μαθητών που κάνουν κατάληψη για τα Τέμπη καταγγέλλει το ΚΚΕ - Παρέμβαση Πελετίδη - Καραθανασόπουλου

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για το επεισόδιο και τις προσαγωγές στο 4ο Γυμνάσιο Πατρών

Πάτρα: Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών κατά ΚΚΕ και Δημοτικής Αρχής-"Δεν θα "χτίσουν" τα ποσοστά τους στην πλάτη μας"

 

 

Διαβάστε επίσης