Πάτρα-Συντονιστική Eπιτροπή Αγώνα για την υπογειοποίηση του τρένου: Τελικά ποιος παίζει με τις ζωές μας;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Συντονιστική Eπιτροπή Αγώνα για την υπογειοποίηση του τρένου, σε ανακοίνωση της αναφέρει:

Στις 9 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Εκπολιτιστικών Συλλόγων και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, 

προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ασφαλούς λειτουργίας του Προαστιακού σιδηροδρόμου της Πάτρας, η διακοπή του οποίου λόγω των τελευταίων τραγικών γεγονότων και την απεργία του κλάδου των σιδηροδρομικών, έχει προκαλέσει και στο λαό της Πόλης μας εκτός της θλίψης και της οργής για το συμβάν του πολύνεκρου δυστυχήματος και μεγάλη ανησυχία. 

Η ανησυχία μας δεν οφείλεται  μόνο στην ασφάλεια των μετακινήσεων μας με το μέσο της σταθερής τροχιάς γενικά αλλά ειδικά για τον Προαστιακό της Πάτρας που 12 χρόνια τώρα χρησιμοποιούν ημερησίως χιλιάδες επιβάτες οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι φοιτητές λόγω της  Πανεπιστημιούπολης  που υπάρχει στην περιοχή του Ρίου αλλά και πλήθος εργαζομένων και συμπολιτών μας που πηγαινοέρχονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπως και πλήθος μαθητόκοσμου που εκτός από τις αθλητικές δομές, η περιοχή είναι δημοφιλής για τις παραλίες της και το καλοκαίρι.

Ταυτόχρονα υπήρξε σοβαρός προβληματισμός για δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας ως προς το κομμάτι ανάταξης της σιδηροδρομικής γραμμής που κατά τα γραφόμενά της αφορά κομμάτι αυτής και όχι ολόκληρη και συγκεκριμένα από Κανελλοπούλου μέχρι κ. Αχαΐα και όχι από <<Στάση Ρίου – Άγιος Διονύσιος – κ. Αχαΐα>>.

 Γνωρίζοντας ότι η μελέτη αυτή δεν ευδοκίμησε το Γενάρη και  τροποποιήθηκε για να γίνει πιο ελκυστική στους εργολάβους, αναρωτιόμαστε αν τροποποιήθηκε ως προς τα χιλιόμετρα (λιγότερα χιλιόμετρα–μεγαλύτερο κέρδος) ή κάποιοι εντέχνως προσπαθούν να προκαταβάλουν καταστάσεις αφού η απαξίωση του τμήματος Ρίο-Κανελλοπούλου είναι αυτό που εξυπηρετεί τους περισσότερους επιβάτες και εάν δε συντηρηθεί με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση των γραμμών λόγω παλαιότητας, απαξιώνεται όλη η Βόρεια διαδρομή του Προαστιακού. 

 Τελικά ποιος παίζει με τις ζωές μας; 

Οφείλουν:

- ο ΟΣΕ να μας απαντήσει εγγράφως στην από 10/3/23 επιστολή μας, από πού αρχίζει ακριβώς και που τελειώνει η συντήρηση της Γραμμής του Προαστιακού.

- η εφημερίδα  εφόσον έχει <<επιβεβαιωμένες>> πληροφορίες να μας πει από πού τις έχει

Είναι η δεύτερη φορά που διάφοροι κύκλοι προσπαθούν να καταργήσουν στην πράξη την λειτουργία του Προαστιακού. Τους διαβεβαιώνουμε ότι όπως απέτυχαν την πρώτη φορά, να ξηλώσουν τις γραμμές εν μέσω εγκλεισμού μας λόγω Covid, ίδια θα είναι η στάση μας και σε οποιαδήποτε νέα προσπάθεια τους. Η συσπείρωση και η μαχητικότητα του λαού της Πάτρας για τον Προαστιακό έχει αποδειχτεί.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Κ. Πελετίδης  ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Ασπράγκαθος, ο πρόεδρος του Αρκτικού Διαμερίσματος κ. Θ. Αγγελόπουλος. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος  μας διαβεβαίωσε ότι, δεν έχει αλλάξει η θέση της Δημοτικής Αρχής, για τον τρόπο διέλευσης του σύγχρονου τρένου και τη δημιουργία του Γραμμικού Πάρκου που τόσο ανάγκη έχει όλη η Πόλη και θα πρωτοστατήσει όπως έχει κάνει μέχρι τώρα σε οτιδήποτε χρειαστεί να γίνει.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  

Ότι, το ξήλωμα των Γραμμών του Προαστιακού ΜΑΣ θα γίνει μόνο όταν ξεκινήσουν τα έργα για την ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ του τρένου από ΤΟ ΣΣ ΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε:

  • ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

  • ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

  • ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ ΡΙΟΥ ΜΈΧΡΙ Κ. ΑΧΑΙΑ 

  • ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ  ΣΣ ΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ

  • ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

  • ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΑΣ

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ

ΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: Ρίου, Καστελλοκάμπου Δροσιάς Προαστίου, ΔΡΑΣΗ Παραλίας Προαστίου,  Αγίας Βαρβάρας,  Μποζαιτίκων, Αγίου Παντελεήμονα,  Άνω Συχαινών, Αγυιάς & Τερψιθέας, Ανθουπόλεως, Ζαβλανίου, Αγίου Διονυσίου

 

Διαβάστε επίσης