Ερντογάν: Στους 3.549 οι νεκροί στην Τουρκία - Τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις σεισμόπληκτες περιοχές

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 10 περιοχές

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε σήμερα ζώνη καταστροφής τις δέκα επαρχίες που επλήγησαν από τους σεισμούς στη νότια Τουρκία, επιβάλλοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή για τρεις μήνες.

Σε ομιλία του, ο Ερντογάν δήλωσε πως 70 χώρες προσέφεραν βοήθεια στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και πως οι αρχές σχεδιάζουν να ανοίξουν ξενοδοχεία στην Αττάλεια, ένα τουριστικό θέρετρο στη δυτική Τουρκία, ώστε να στεγάσουν προσωρινά ανθρώπους που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως ο απολογισμός των νεκρών στην Τουρκία αυξήθηκε στους 3.549.

«Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές όχι μόνο στην ιστορία της αλλά και στον κόσμο» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters. O Τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα ερείπια μέχρι στιγμής.

Για την φιλοξενία των πολιτών που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό, όπως είπε ο πρόεδρο της Τουρκίας, 54.000 σκηνές και 102.000 κλίνες έχουν ήδη σταλεί στις σεισμόπληκτες περιοχές. Οι Αρχές σκοπεύουν επίσης να στείλουν τους σεισμόπληκτους σε ξενοδοχεία  στην Αττάλεια, ως προσωρινή λύση για τη διαμονή τους.

 

 

ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης