Stephanie Economou: Ποια είναι η Ελληνίδα συνθέτρια που βραβεύτηκε με Grammy;

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 65η Απονομή των Βραβείων Grammy το βράδυ της Δευτέρας στο Λος Άντζελες με κάποιους από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας να δίνουν το παρών στη λαμπερή βραδιά.

Οι κατηγορίες ήταν συνολικά 91 και τις περισσότερες υποψηφιότητες, συνολικά 9, της είχε η Beyonce και ακολουθούσαν ο Kendrick Lamar με 8 και η Αdele με την Brandi Carlile από 7.

Υποψηφιότητες για το «χρυσό γραμμόφωνο» είχαν κι άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως ο Harry Styles, η Taylor Swift, οι Coldplay, η ράπερ Lizzo και άλλοι. Ωστόσο, ανάμεσα στους νικητές ήταν και μία Ελληνίδα.

Ο λόγος για τη Στεφανία Οικονόμου (Stephanie Economou), συνθέτρια και βιολίστρια με έδρα το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Η Stephanie Economou κέρδισε το βραβείο για το Καλύτερο Soundtrack σε Video Game και Interactive Μέσα με τη μουσική της επένδυση στο βιντεοπαιχνίδι Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnakor. Μάλιστα, η συγκεκριμένη κατηγορία θεσπίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του μουσικού θεσμού.

«Ευχαριστώ την Ακαδημία για αυτή την τεράστια τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, στην οικογένειά μου, τον σύζυγό μου που τους αγαπώ τόσο πολύ. Θέλω να το αφιερώσω σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που πάλεψαν ακούραστα για να κάνουν αυτή την κατηγορία πραγματικότητα» δήλωσε μεταξύ άλλων στον ευχαριστήριο λόγο της η Στεφανία Οικονόμου.

Ποια είναι όμως η Stephanie Economou;

Η Stephanie Economou ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη μουσική από μικρή ηλικία, δοκιμάζοντας κλασσικά, folk αλλά και ροκ ακούσματα. Με το πέρασμα των ετών ασχολήθηκε περισσότερο με τη σύνθεση μουσικής για video games, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες, τομέας στον οποίο έχει διακριθεί.

Μεταξύ άλλων, η Stephanie Economou υπογράφει τη μουσική της σειράς Jupiter’s Legacy στο Netflix, στις σειρές Step Up: High Water, Manhunt: Deadly Games αλλά και σε δύο επεισόδια του Marvel 616 της Disney. Στον κινηματογράφο έχει συνθέσει τη μουσική στις ταινίες The Equalizer 2, Mulan, στην προτεινόμενη για Όσκαρ, The Martian, και σε άλλες.

https://www.govastileto.gr/

Διαβάστε επίσης