Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 300 νεκροί από τον τρομακτικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ ΦΩΤΟ ΝΕΟΤΕΡΑ

 

ΝΕΟΤΕΡΑ: Τουλάχιστον 237 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορες συριακές πόλεις, σύμφωνα με τις αρχές και κρατικά ΜΜΕ, ενώ τουλάχιστον 76 άνθρωποι είναι νεκροί στην Τουρκία, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD.

Πάνω από 600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και στις δύο χώρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ δεκάδες άλλοι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Με τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων από τον σεισμό στην Τουρκία να ανεβαίνει όσο περνάει η ώρα και οι διασώστες επιχειρούν στα χαλάσματα οι νεκροί, μέχρι στιγμής, ξεπερνούν τους 100 ενώ οι τραυματίες είναι εκατοντάδες

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία.

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σεισμικής δόνησης των 7,7 Ρίχτερ που έπληξε τη νότια Τουρκία, ανέφεραν πριν λίγο οι κυβερνήτες δύο επαρχιών.

Ισοπεδωμένα κτίρια

Τους νεότερους απολογισμούς των θυμάτων έδωσαν οι κυβερνήτες των επαρχιών Οσμάνιγε (νότια) και Σανλιούρφα (νοτιοανατολικά), κάνοντας λόγο αντίστοιχα για δέκα και πέντε νεκρούς στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης των 7,7 Ρίχτερ εντοπίστηκε σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από την πόλη Γκαζιάντεπ, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS).

Καταγράφηκε στις 04:17 (τοπική ώρα· στις 03:17 ώρα Ελλάδας), το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 17,9 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός στον Λίβανο, τη Συρία και την Κύπρο.

Κατά την εκτίμηση της AFAD, της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, ο σεισμός είχε μέγεθος 7,4 βαθμών.

Το γερμανικό κέντρο γεωλογικής έρευνας (GFZ) υπολόγισε από τη δική του πλευρά πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,9 βαθμών.

Φωτογραφίες και βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ισοπεδωμένα κτίρια σε διάφορες κοινότητες της περιοχής.

Μήνυμα Ερντογάν

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας έχουν αποσταλεί στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον σεισμό, έγραψε στο Twitter ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετέφερε επίσης τις «καλύτερες ευχές» του στους πολίτες που επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση, η οποία, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της χώρας.

«Ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε αυτή την καταστροφή μαζί το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir.

Υψηλή σεισμικότητα

Η σεισμικότητα στην Τουρκία είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο.

Στα τέλη Νοεμβρίου, σεισμός 6,1 Ρίχτερ έπληξε το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, προκαλώντας περίπου πενήντα τραυματισμούς και περιορισμένες ζημιές, κατά τις αρχές.

Η ίδια περιοχή δοκιμάστηκε τον Αύγουστο του 1999 από σεισμό 7,4 Ρίχτερ ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 17.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων κάπου χιλίων στην Κωνσταντινούπολη.

Τον Ιανουάριο του 2020, σεισμός μεγέθους 6,7 Ρίχτερ έπληξε τις επαρχίες Ελαζίγ και Μαλάτια, στοιχίζοντας τη ζωή σε 40 και πλέον ανθρώπους.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, σεισμός μεγέθους 7 Ρίχτερ στοίχισε τη ζωή σε 114 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 1.000 και πλέον στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης