Πάτρα: Έρχεται κύμα ψύχους - Στην... κατάψυξη τα ορεινά της Αχαΐας

 

Αστατος θα είναι σήμερα Σάββατο ο καιρός στην Πάτρα, ενώ από αύριο Κυριακή έρχεται κύμα ψύχους, που θα παραμείνει για ημέρες!

Σύμφωνα εμ την πρόβλεψη σήμερα θα επικρατήσει συννεφιά , αλλά από το μεσημέρι και μετά στην Πάτρα θα αρχίσει να βρέχει, ενώ αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρλη πτώση και θα φθάσει τους 10 βαθμούς ( το πρωΐ και το βράδυ 7 βαθμούς). Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τα 4 μποφόρ και η υγρασία θα ξεπεράσει το 80%.

Από αύριο στην Πάτρα θα ξεκινήσει η ...επέλαση του κρύου, καθώς η θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 6-7 βαθμούς και το πρωΐ και το βραδυ θα πέσει στον ένα βαθμό.

Στα ορεινά της Αχαΐας θα πέσει ο υδράργυρος μέχρι και στους -4 βαθμούς με αίσθηση του κρύου, λόγω των ανέμων στους -12!

Αναλυτικά:

Ο καιρός σήμερα Σάββατο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 βαθμούς και στα νότια κατά τόπους τους 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Διαβάστε επίσης