Ανεβάζει ταχύτητες το καρναβάλι των μικρών με καρναβαλουπόλεις σε Αρόη και Παλαιά Σφαγεία

Το πρόγραμμα των δράσεων της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι

Ανεβάζει στροφές το Καρναβάλι των Μικρών το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου με τις δυο Καρναβαλουπόλεις που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της Αρόης και στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων προσφέροντας γερές δόσεις καρναβαλικού κεφιού, χαράς και ανεμελιάς σε μικρούς και μεγάλους.

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Αρόης η δεύτερη (μετά την Παραλία Πατρών) περιφερειακή Καρναβαλούπολη θα μεταφέρει την απαραίτητη καρναβαλική ατμόσφαιρα σε μικρούς και μεγάλους της περιοχής. Το κυρίως πρόγραμμα περιλαμβάνει τους X-Saltibagos που με το διαδραστικό τους παιχνίδι με τεχνικές κουκλοθεάτρου και τσίρκου που βασίζεται στο παραμύθι «Το χαμένο μαγικό πετράδι», θα εμπλέξουν ενεργά τους μικρούς. Παράλληλα με την καθοδήγηση της Αριστέας Δημητροπούλου (καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνης του καρναβαλικού εκπαιδευτικού εργαστηρίου της ΚΕΔΗΠ στα Παλαιά Σφαγεία) οι μικροί θα ζωγραφίσουν φιγούρες από τους ήρωες του Καρναβαλικού των Μικρών (Τζίτζικας, Μέρμηγκας και Πασχαλίτσα). 

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 η Καρναβαλούπολη θα ξετυλιχτεί στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων με πολλές εκπλήξεις και ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για τους μικρούς και τους συνοδούς τους.

Το πρόγραμμα των δράσεων της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι έχει ως εξής:

-«Το χαμένο μαγικό πετράδι»: Διαδραστικό παιχνίδι των X-Saltibagos με τεχνικές κουκλοθεάτρου και τσίρκου

Το πνεύμα του ποταμού παίρνει μακριά το μαγικό πετράδι που χαρίζει αγαθά και ευημερία στο χωριό “Πετρούνα” του άρχοντα Ακρόν. Γιατί άραγε το έκανε αυτό; Τι λάθη έκανε ο άρχοντας και θύμωσε το πνεύμα; Πως θα έρθει πίσω το πετράδι στο χωριό;

Τα παιδιά με την βοήθεια των νάνων θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι του μυστηρίου και να βρουν το πετράδι. Μέσα από το ταξίδι τους θα εξερευνήσουν την αξία της συνεργασίας και θα μάθουν πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε τα αγαθά. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα γίνει κατασκευή μικρής κούκλας από το κάθε παιδί την οποία μετά το τέλος της παράστασης θα την πάρει μαζί του.

-Παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης καλλιτέχνης του Καρνάβαλου» από τον καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνο Λαλιώτη. Σκηνοθεσία-κείμενα: Κωνσταντίνος Λαλιώτης, Φιγούρες - σκηνικά: Νικόλας Τζιβελέκης, Κωνσταντίνος Λαλιώτης

Μετά από τρία χρόνια χωρίς παρελάσεις λόγω του κορονοϊού, ο άρχοντας του τόπου αποφασίζει μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του καρναβαλιού τον Χατζηαβάτη να διοργανώσουν μια έξτρα καλλιτεχνική παρέλαση με εντυπωσιακά άρματα και μασκαράτες με σκοπό να ενθουσιάσουν τους πατρινούς και τους επισκέπτες το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς. Ο Χατζηαβάτης πείθεται από τον Καραγκιόζη και τον προσλαμβάνει ως τον ιδανικό λαϊκό τεχνίτη του Καρνάβαλου! Μέσα στο εύθυμο διονυσιακό πνεύμα της καρναβαλικής περιόδου, ο Καραγκιόζης αφήνεται στο γλέντι και τους χορούς με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι κατασκευές έχοντας προκαλέσει έντονη ανησυχία στους διοργανωτές...

Όμως ως εκφραστής του λαϊκού πνεύματος και γέννημα θρέμμα της καρναβαλικής πρωτεύουσας, ο ξυπόλητος ήρωας μας θα φέρει εις πέρας το έργο που ανέλαβε με τρόπο πρωτότυπο δίνοντας μορφή μα και ψυχή στον Καρνάβαλο και τις δέκα διαφορετικές μορφές του που θα έχει επιλέξει, φέρνοντας θύμησες και νοσταλγία στους πατρινούς! 

-Οι μικροί ζωγραφίζουν φιγούρες από τους ήρωες του Καρναβαλικού των Μικρών (Τζίτζικας, Μέρμηγκας και Πασχαλίτσα) 

-Καρναβαλικά χτενίσματα από το Τμήμα Κομμωτικής του 6ου ΕΠΑΛ Πατρών

Ένα πληθωρικό πρόγραμμα δράσεων που θα μετατρέψει τον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων σε παιδότοπο κεφιού, διασκέδασης και καρναβαλικής διάθεσης. Ελάτε να χαρείτε στη μεγάλη γιορτή του Καρναβαλιού των Μικρών!

 

Διαβάστε επίσης