Αυτοψία Πέτρου Ψωμά στην οδό Μαρκορά, στην Αγυιά

Το σπιράλ ζητά παρέμβαση της δημοτικής αρχής για μια ασφαλτόστρωση που χρονίζει

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής:

Μια διαχρονική εκκρεμότητα διάνοιξης δρόμου ταλαιπωρεί κατοίκους και διερχόμενους σε κεντρικό σημείο της Αγυιάς. Πρόκειται για την οδό Μαρκορά, στο τμήμα της μεταξύ Σοφοκλέους και Βιζυηνού, την οποία επισκέφτηκε ο Πέτρος Ψωμάς, συνοδευόμενος από μέλη της δημοτικής παράταξης σπιράλ, μετά από πρόσκληση ενδιαφερόμενων πολιτών που κατοικούν στην περιοχή. Κατόπιν συζήτησης με τους δημότες και αυτοψίας στον δρόμο, διαπιστώθηκε πράγματι ένα χρονίζον πρόβλημα με πολλαπλές επιπτώσεις. 

Ο δρόμος χρήζει άμεσης ασφαλτόστρωσης, την οποία οι κάτοικοι ζητούν επί χρόνια, απευθύνοντας σχετικό αίτημα προς τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων. Αντί έργων, εισπράττουν αδιαφορία και, ενίοτε, υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται. Έτσι η διέλευση πεζών καθίσταται αδύνατη τις βροχερές μέρες, η προσβασιμότητα δεκάδων μαθητών που περνούν καθημερινά από το σημείο κατευθυνόμενοι στο γειτονικό σχολείο είναι δύσκολη, τα διερχόμενα αυτοκίνητα κινδυνεύουν να υποστούν ζημιές, οι δε κάτοικοι των πολυκατοικιών της Μαρκορά αντιμετωπίζουν διαρκώς προβλήματα (προσβασιμότητας, ασφάλειας, καθαριότητας κλπ).

spiral-markora-agyia_4.jpg

Για την οριστική αντιμετώπιση του θέματος εκκρεμούν διαδικασίες τακτοποίησης και αναλογισμού αποζημιώσεων κάποιων απαλλοτριωμένων οικοπέδων. Παράλληλα η ΔΕΥΑΠ δεν έχει ακόμα προβεί στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων, επί χρόνια. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί ολοκληρωτικά. Μέχρι τότε να προκριθεί μια προσωρινή λύση που να καλύπτει στοιχειωδώς την προσβασιμότητα. Το σπιράλ ζητά από την Αντιδημαρχία Έργων να ασχοληθεί με το θέμα, να σεβαστεί την αγωνία και των αγώνα των συμπολιτών μας και να δώσει μια πειστική απάντηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Το ερώτημα θα τεθεί από τον Πέτρο Ψωμά και στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης.

Σημειώνεται πώς με το θέμα έχει ασχοληθεί και ο Συνήγορος του Πολίτη, κατόπιν σχετικού αιτήματος των κατοίκων που εκκρεμεί από τον Ιανουάριο του 2020! Στη σχετική απάντηση η ανεξάρτητη αρχή ζητά από τον Δήμο Πατρέων και το Τμήμα Αυτεπιστασίας Έργων Υποδομής της ομώνυμης διεύθυνσης «την ασφαλτόστρωση της οδού προς εξασφάλιση μιας στοιχειώδους προσβασιμότητας». Ακολουθεί η παράκληση προς το Αρκτικό Διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων προκειμένου «να μεριμνήσει για τη βελτίωση της προσβασιμότητας της οδού, μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος».

Στη συνάντηση με τους κατοίκους τον Πέτρο Ψωμά συνόδευαν ο Δημήτρης Νταλαπέρας, η Άκια Σταμάτη, η Μαρία Μπέλμπα και ο Νίκος Κοτσώνης.

 

Διαβάστε επίσης