Πτώση Phantom F-4 στην Ανδραβίδα: Πετούσε με 800 χλμ./ώρα τη στιγμή της συντριβής - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο κυβερνήτη

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του

Σε πλήρη εξέλιξη είναι για δεύτερο 24ωρο οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη του Phantom F-4 που συνετρίβη στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ίχνος του αγνοούμενου κυβερνήτη σμηναγού Τσιτλακίδη, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο κυβερνήτης του αεροσκάφους να είναι δεμένος στο κάθισμά του δεδομένου ότι οι πιλότοι δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το Phantom πριν την συντριβή.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο που συνετρίβη το διθέσιο F-4 στον Κυπαρισσιακό κόλπο το βάθος υπολογίζεται στα 1.000 μέτρα

Όπως μετέδωσε το protothema.gr, το Phantom F-4 από την 338 μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης, συνετρίβη την ώρα που έκανε κλειστή στροφή με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πετούσε με ταχύτητα 800 χιλιόμετρα την ώρα.

Στην περιοχή της συντριβής του μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν δύο δύτες από την Κινητή Ομάδα Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας και ακόμη τρία στελέχη της 31ης ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επειδή το βάθος στο σημείο της συντριβής είναι 1.000 μέτρα προφανώς δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινη κατάδυση και για την ώρα χρησιμοποιείται ένα υποβρύχιο drone, το οποίο, δυστυχώς, μπορεί να καταδυθεί μέχρι τα 100 μέτρα.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η άτρακτος του αεροσκάφους Phantom F-4 έχει πέσει σε βάθος 1.000 μέτρων, σε χαράδρα που υπάρχει στην περιοχή.

H λύση που προκρίνεται είναι να σταλεί στην περιοχή το πλοίο της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού «Ναυτίλος», πιθανότατα προς τα τέλη της εβδομάδας καθώς τώρα έχει βλάβη που αποκαθίσταται με γρήγορους ρυθμούς. Το «Ναυτίλος» έχει ειδικό σόναρ (ηχοβολιστικό σύστημα) που μπορεί να εντοπίσει το αεροσκάφος ανεξαρτήτως βάθους.

Στο μεταξύ συμμαχικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, έχουν ήδη προσφερθεί να συνδράμουν για τον εντοπισμό του κυβερνήτη.

 

Διαβάστε επίσης