Θεοδωρικάκος για κυκλώματα με αστυνομικούς: Όλα στο φως, θα λάμψει η αλήθεια

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Στα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» με κυκλώματα και αστυνομικούς της ΕΛΑΣ απάντησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Όλα στο φως, πραγματική διαφάνεια και πραγματικός έλεγχος», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Κατά την ακρόαση του υποστρατήγου Παναγιώτη Πούπουζα για την τοποθέτησή του στη θέση του διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν την Κυριακή (σ.σ. 29.01.2023) διάβασα το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ, είχα μόνο μία επιλογή. Να δώσω εντολή στην ΕΛΑΣ να στείλει αυτό το δημοσίευμα και ό,τι σχετικό υπάρχει στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για να το ελέγξει και ταυτόχρονα να σταλούν αυτά στον Εισαγγελέα. Αυτά έγιναν αυτομάτως. Καθαρές, πεντακάθαρες κουβέντες».

Και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε: «Όλα στο φως, πραγματική διαφάνεια και πραγματικός έλεγχος» και ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση «να μην συκοφαντείτε τώρα και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δεν υπάρχει λόγος, αφήστε τον να κάνει την δουλειά του».

Συνεχίζοντας ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «όταν ο υπουργός βρέθηκε μπροστά σε ένα δημοσίευμα που γράφει διάφορα, που πρέπει να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές, την υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΛΑΣ και τη Δικαιοσύνη, ως προς τα πάντα και να μην μείνει τίποτα απ’ έξω και να λάμψει η αλήθεια»,  αυτό έπραξα και «περίμενα να πείτε ότι καλά έκανα και να συνεχίσω με αυτό τον τρόπο».

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης