Δημήτρης Κουτσούμπας: Καμία ανοχή στο δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»

 

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στα κόμματα εκείνα «που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο του 'βούρκου', των παρακολουθήσεων, του αυταρχισμού και της συγκάλυψης», όπως είπε.

«Πολύ σοβαρά» χαρακτήρισε τα στοιχεία της επιστολής Ράμμου για τις υποκλοπές ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας ζητά εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό και τονίζει ότι πρέπει να γίνει έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση του προέδρου της ΑΔΑΕ, «την οποία αρνείται πεισματικά η κυβερνητική πλειοψηφία», όπως είπε.

«Τα στοιχεία που παραθέτει η επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ είναι πάρα πολύ σοβαρά και καλώς τα έθεσε υπόψιν του Προέδρου της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών», δήλωσε ο γραμματέας του ΚΚΕ για την πρωτοβουλία του Χρήστου Ράμμου.

Αντίστοιχα, πρέπει να γίνει έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση του προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, την οποία – όπως σημείωσε – «αρνείται πεισματικά η κυβερνητική πλειοψηφία».

Καμία ανοχή στο δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»

«Από ‘κει και πέρα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να κρύβονται πια πίσω από υπεκφυγές, απαράδεκτες δικαστικές γνωμοδοτήσεις και κοινοβουλευτικά τερτίπια. Οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να αναλάβουν τις – ούτως ή άλλως δεδομένες – ευθύνες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Αυτή την απόδοση ευθυνών δεν πρόκειται να την αποφύγει κανείς, ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε εκείνα τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο του ‘βούρκου’, των παρακολουθήσεων, του αυταρχισμού και της συγκάλυψης.

»Είναι ακριβώς αυτό το πλαίσιο που είτε καθοδηγεί, είτε συγκαλύπτει κραυγαλέες υποθέσεις, όπως δείχνουν και τα νέα στοιχεία που αναδείχτηκαν στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως επίσης και τα πρόσφατα στοιχεία που προκύπτουν από την επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ.

»Καμία ανοχή στο δόγμα ‘ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων’», υπογράμμισε καταλήγοντας ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης