6η ΥΠΕ - Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει το "Πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών"

Στις 16 Ιανουαρίου 2023

 

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πατρών και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ξεκινάει στις 16 Ιανουαρίου 2023 Πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών εκπαιδευτών,το οποίο απευθύνεται σε έμπειρους εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες υπηρεσιών υγείας της 6ης ΥΠΕ.

Οι συμμετέχοντες διαθέτουν πιστοποίηση εκπαιδευτών ενηλίκων ή/και εκτεταμένη εμπειρία στην εκπαίδευση στο χώρο των υπηρεσιών υγείας, ενώ μέσω του Προγράμματος θα αποκτήσουν περαιτέρω εξειδίκευση στην εκπαίδευση ενηλίκων, προκειμένου στη συνέχεια να εκπαιδεύσουν και άλλα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και λοιπά στελέχη υπηρεσιών υγείας.

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο θα είναι διάρκειας δύο μηνών και 200 διδακτικών ωρών, θα βασιστεί σε συνδυασμό διαδικτυακής και διά ζώσης εκπαίδευσης (υβριδικό μοντέλο), προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στο προσωπικό όλων των επιμέρους δομών της ΥΠΕ.

Το πρόγραμμα προσφέρεται χωρίς κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες και υλοποιείται με εθελοντική συμμετοχή όλων των επιστημονικών και διοικητικών στελεχών του ΚΕΔΙΒΙΜ.

Επιστημονικός υπεύθυνος και κύριος εκπαιδευτής του προγράμματος είναι ο κ. Θανάσης Καραλής, καθηγητής Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΔΙΒΙΜ, ενώ ο συντονισμός από την πλευρά της 6ης ΥΠΕ γίνεται από την κ. Μαρία Αδαμοπούλου.
 

Διαβάστε επίσης