Αλέξης Τσίπρας: «Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για να απαλλαγούμε από τη δυσοσμία των πολιτικών Μητσοτάκη»

 

 

«Δεν ξέρω αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφρύζεται ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, «ξέρω όμως ότι μυρίζουν πολύ έντονα και πολύ άσχημα οι πολιτικές τής κυβέρνησής του», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, με ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, που θα βελτιώσει την καθημερινότητα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε τα δεδομένα, πάνω στα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση θα οργανώσει τη μάχη για τη νίκη στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, και σημείωσε το δίλημμα των εκλογών: «Είναι αν θα συνεχίσουν η αδικία και οι ανισότητες να αυξάνονται παντού. Ή αν θα επιστρέψει επιτέλους στον τόπο η δικαιοσύνη παντού».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα και πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα πρέπει να εγκρίνουμε τον βασικό κορμό των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως και το προεκλογικό πρόγραμμα».

«Δεν ξέρω αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφρύζεται ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ξέρω όμως ότι μυρίζουν πολύ έντονα και πολύ άσχημα οι πολιτικές τής κυβέρνησής του», όπως είπε.

Και αναφέρθηκε σε «βίαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς, λεηλασία του δημοσίου πλούτου με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, ασέλγεια απέναντι στη δημοκρατία με την αθλιότητα των παράνομων παρακολουθήσεων», ζητήματα που αναδύουν «τέτοια δυσοσμία», όπως τόνισε, «που κανείς δε μπορεί να την αντέξει».

«Δεν ξέρω λοιπόν και προφανώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές για να απαλλαγούμε από αυτή τη δυσοσμία, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε να γνωρίζουμε και με βάση αυτά να οργανώσουμε την τακτική μας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Τι μπορούμε να γνωρίζουμε»

«Πρώτον, ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ασφυκτιά. Η αγοραστική δύναμη μειώνεται συνεχώς, το εισόδημα εξανεμίζεται στις πρώτες 15 ημέρες του μήνα. Και αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, τους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

»Δεύτερον, ότι η φθορά της κυβέρνησης είναι τεράστια. Το καταλαβαίνει αυτό όποιος περπατά και συζητά με τους απλούς ανθρώπους στην αγορά, στους χώρους δουλειάς.

»Τρίτον, ότι οι υποκλοπές έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην κυβέρνηση. Όσοι υποτιμούν την επίδραση των λεγόμενων ‘ταυτοτικών’ ζητημάτων, αυτών που αφορούν στο κράτος δικαίου και στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, κάνουν λάθος. Πρόσφατο παράδειγμα η επιρροή τους στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, με την απροσδόκητη συμμετοχή νέων ανθρώπων που κινητοποιήθηκαν για να προστατεύσουν το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα και τη Δημοκρατία.

»Τέταρτον, ότι ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί πια παράγοντα πολιτικής αστάθειας, καθώς η μόνη δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές και να μην οδηγηθούμε σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση προοδευτικης κυβέρνησης», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης