Γαλλία – Δανία 2-1: Ο Εμπαπέ «καθάρισε» με δύο γκολ κι έστειλε τους Γάλλους στους 16

 

Με το μεγάλο της αστέρι, Κιλιάν Μπαπέ, να σκοράρει δύο φορές, η Γαλλία νίκησε 2-1 τη Δανία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου, κι έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ. Οι Δανοί, με ένα βαθμό στο ενεργητικό τους (0-0 με την Τυνησία) θα τα παίξουν όλα για όλα την επόμενη Τετάρτη (30/11) εναντίον της Αυστραλίας, σε αγώνα που θέλουν αποκλειστικά και μόνο τη νίκη.

Στην 4η αναμέτρηση με τους Δανούς σε τελική φάση Μουντιάλ, η κάτοχος του τροπαίου, Γαλλία, νίκησε για 2η φορά τους Σκανδιναβούς, μετά το 1998, έχοντας τον Μπαπέ σε μεγάλη βραδιά. Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν σκόραρε δύο φορές στο β΄ μέρος, έφτασε τα 31 γκολ με την φανέλα της Εθνικής (άφησε πίσω τους Παπέν και Φοντέν), ενώ έγινε ο δεύτερος σκόρερ των «τρικολόρ» σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου με 7 τέρματα, πίσω από τον Ζιστ Φοντέν.

Γαλλία-Δανία 2-1

Γκολ: 61', 86' Εμπαπέ (Γαλλία), 68' Κρίστενσεν (Δανία)

Κίτρινες: Α. Κρίστενσεν (Δανία), Κορνέλιους (Δανία), Κουντέ (Γαλλία)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς – Κουντέ, Βαράν (76' Κονατέ), Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ – Τσουαμενί, Ραμπιό – Ντεμπελέ (76' Κομάν), Γκριεζμάν (90+2' Φοφανά), Εμπαπέ – Ζιρού (63' Τιράμ)

Δανία (Κάσπιερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ – Άντερσεν, Νέλσον, Α. Κρίστενσεν (90+2' Μπα) – Ρ. Κρίστενσεν, Χόιμπιεργκ, Έρικσεν, Μέλε – Λίντστρεμ (85' Νέργκαρντ), Κορνέλιους (46' Μπρέιθγουεϊτ), Ντάμσγκααρντ (74' Ντόλμπεργκ).

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης