Μουντιάλ: Η Σενεγάλη έχτιζε, ο Μεντί γκρέμιζε και η Ολλανδία ξεκίνησε με το δεξί!

Πολύ καλός ο ρυθμός στην αρχή της αναμέτρησης. Μάλιστα, σ' αυτό συνέβαλε κυρίως η Σενεγάλη, η οποία μπήκε με επιθετικές διαθέσεις! Μόλις στο 1' ο Ντε Γιονγκ έβαλε «στοπ» στην προσπάθεια του Ντιά. Στο 4' οι «Οράνιε» απείλησαν για πρώτη φορά, όταν έκρυψαν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, όμως ο Μπέργκβαϊν δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, μετά το γύρισμα του Γκάκπο. Στο 8' ο Σισέ βρέθηκε σε προωθημένη θέση, στο δεύτερο δοκάρι, χωρίς όμως να μπορέσει να βάλει το κεφάλι του μετά τη σέντρα του Σαμπαλί, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντιά έπιασε το σουτ εκτός περιοχής (μετά από πρέσινγκ και κλέψιμο των τυπικά γηπεδούχων), με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μετά το 15' η Ολλανδία άρχισε να ανεβάζει στροφές. Στο 17' η κεφαλιά του Μπλιντ πέρασε άουτ, για να φτάσουμε στο 20' και στην τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ντε Γιονγκ, ο οποίος βρέθηκε ολομόναχος προ του Μεντί, καθυστερώντας όμως χαρακτηριστικά να εκτελέσει με αποτέλεσμα να ανακοπεί η προσπάθειά του. Την ίδια στιγμή, το σύνολο του Φαν Χάαλ είχε περιορίσει τη Σενεγάλη, η οποία βέβαια απείλησε εκ νέου στο 25' με τον Σαρ.

Έκτοτε άρχισε να πέφτει σταδιακά ο ρυθμός, με την επόμενη καλή στιγμή να έρχεται στο 40' με το σουτ εκτός περιοχής του Μπέργκχαους να φεύγει λίγο πάνω από την οριζόντια δοκό. Οι Ολλανδοί σε αρκετές περιπτώσεις προσπαθούσαν να σηκώσουν την μπάλα (και με στατικές φάσεις), με τον Σισέ να δεσπόζει στον αέρα και να καθαρίζει τις περισσότερες εξ αυτών των φάσεων, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον ρυθμό να συνεχίζει στα ίδια επίπεδα (χαμηλός). Στο 53' η Ολλανδία προσπάθησε να απειλήσει με ακόμα μία στατική φάση (εκτέλεση κόρνερ από δεξιά), με τον Φαν Ντάικ να πηδά πιο ψηλά από όλους και να πιάνει κεφαλιά που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Βέβαια, οι Σενεγαλέζοι συνέχισαν να ελέγχουν το ματς, έχοντας μάλιστα καλή στιγμή στο 65', όταν ο Ντιά δέχθηκε την κάθετη και έπιασε διαγώνιο σουτ στην κλειστή γωνία, με τον Νόπερτ να αποκρούει. Ο Αλιού Σισέ αναγκάστηκε να προβεί σε δύο αναγκαστικές αλλαγές (στο 62' ο Τζέικομπς αντί του Ντιαλό και στο 74' ο Πάπε Γκέιγ αντί Κουγιατέ), με τον Ντεπάι να έχει περάσει (62') για τη Σενεγάλη αντί του Γιάνσεν.

Η Ολλανδία δυσκολευόταν να δημιουργήσει. Κι όμως, βρήκε το γκολ! Στο 84' ο Ντε Γιονγκ έκανε γλυκό γέμισμα, με τον Ντεπάι να πιάνει γυριστή κεφαλιά στέλνοντας -εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Μεντί- την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά (8' οι καθυστερήσεις) η Σενεγάλη προσπάθησε να αντιδράσει. Αντ' αυτού όμως, το γκολ το βρήκε εκ νέου η Ολλανδία, σε φάση αντεπίθεσης, με τον Ντεπάι να σουτάρει, τον Μεντί να αποκρούει ασταθώς και τον νεοεισελθόντας Κλάασεν να σκοράρει από κοντά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ – Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Μπλιντ – Μπεργκχάους, Ντε Γιονγκ – Γκάκπο –Μπέργκβαϊν, Γιάνσεν.

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Έντουαρντ Μεντί – Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σισέ, Ντιαλό – Ναμπαλίς Μεντί, Κουγιατέ, Γκέιγ – Ντιατά, Ντιά, Σαρ.

sport-fm.gr
 

Διαβάστε επίσης