Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Αχαΐας

Το "ευχαριστώ" στους εκπαιδευτικούς

Το τρίτο Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Αχαΐας επισκέφθηκε σήμερα (18/11) το πρωί η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η Υπουργός μπήκε στις σχολικές τάξεις, συζήτησε με μαθητές, μαθήτριες και δασκάλους ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο των δασκάλων όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Στις σύντομες δηλώσεις εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στις δύσκολες συνθήκες παραγωγής έργου στις συνθήκες της πανδημίας, ενώ τόνισε ότι η πανδημία υπήρξε το εφαλτήριο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του σχολείου. Παράλληλα υπογράμμισε το συμπληρωματικό χαρακτήρα της τηλεκπαίδευσης αφού «τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση και το βιβλίο» όπως ανέφερε.

Από τη δική του πλευρά ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε την Υπουργό, της παρέδωσε υπόμνημα με τι στεγαστικές ανάγκες στα σχολεία του Δήμου. Οι ανάγκες αυτές είναι η κατασκευή κανονικών κτιρίων για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, και για το 3ο και 4ο Νηπιαγωγεία Κάτω Αχαϊας που σήμερα στεγάζονται σε κοντέινερ, για το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο της Λακκόπετρας καθώς και για το Δημοτικό Σχολείο Λουσικών που στεγάζονται σε κτίρια της δεκαετίας του 1950 και σε λυόμενες αίθουσες ενώ επίσης τέθηκε η ίδρυση Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου.

foto-4.jpg

Την Υπουργό, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Αχαϊας υποδέχθηκαν και συνόδευσαν οι βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυριάκος Ορλώφ, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταυρογιαννόπουλος, Γρηγόρης Μάλλιαρης και Θανάσης Πουλίδας, η πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ Ροδία Καραμπελιά και ο επί κεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Δυμαίων» Φίλιππος Λιάκος. Από την Περιφέρεια ήταν παρόν ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας. 

Την Υπουργό υποδέχθηκε επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αντώνης Κουνάβης ενώ παρόντες ήταν ο Νίκος Κλάδης, διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Ευγενία Πιερρή διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φυσικά ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ανδρέας Γαλανόπουλος.

Η επίσκεψη της Υπουργού ολοκληρώθηκε με ένα καφέ στην κεντρική πλατεία Δημοκρατίας και μια φιλική συζήτησή της με τους τοπικούς παράγοντες.

 

Διαβάστε επίσης