Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην εκκλησία Αγ. Δημητρίου στην Ανω Πόλη ΦΩΤΟ

 

Την εορτή του Ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου τιμά σήμερα η Εκκλησία μας.

Στην Πάτρα επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στην Άνω Πόλη Πατρών, όπου σήμερα το πρωί τελείται αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία χοροστατεί ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Στην λειτουργία παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και ιερά παράκληση στην οποία θα ομιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Μασσαράς, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών ενώ στις 7:30 μ.μ. θα γίνει λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου και ιερών λειψάνων πέριξ των δρόμων του Ιερού Ναού.

Εξάλλου, χθες το απόγευμα τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ενώ στις 10 το βράδυ μικρή αγρυπνία στην οποία μίλησε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Πατρών, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας, Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, παρουσία αρκετών πιστών. Αύριο (από 7-10 π.μ.) τιμάται η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος όπου θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία θα ομιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πατρών.

Διαβάστε επίσης