Τα προβλήματα της τοπικής κοινότητας Βραχνεΐκων στη συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ

Παρουσίαση δράσεων της Περιφέρειας

Με συμμετοχή από προέδρους τοπικών κοινοτήτων, φορείς και κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Βραχνεΐκων πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του  Δικτύου: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ, Φωκίωνα Ζαΐμη στο πλαίσιο των αποκεντρωμένων συναντήσεων που ήδη πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις της ΠΔΕ.

Σημαντική ήταν η διαδικτυακή παρέμβαση του Θεόδωρου Τόλια, εκ μέρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε, ο οποίος τόνισε ότι η Πάτρα είναι σημείο αναφοράς για την εταιρεία και σύντομα θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης έργα που θα βελτιώσουν τη μετακίνηση και την ποιότητα ζωής κάθε δημοτικής ενότητας. «Άμεσα θα γίνουν βελτιωτικά έργα αναφορικά με τη γραμμή του προαστιακού ενώ εξετάζουμε θετικά κάθε πρόταση που αφορά τη σιδηροδρομική γραμμή ΡΙΟ-ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ. Το λιμάνι της Πάτρας έχει τις δυνατότητες να λειτουργήσει ως ισχυρός κόμβος συνδυασμένων μεταφορών του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και να εισέλθει δυναμικά σε τροχιά ανάπτυξης και από την πλευρά μας θα ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια», τόνισε ο κ. Τόλιας. 

Παρέμβαση έκανε και ο Γιώργος Τελώνης ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις ενέργειές τουως συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης της ΠΔΕ και ειδικά για το Τραίνο ενώ παρουσίασε πρόσφατα ενθαρρυντικά στατιστικά στοιχεία για την αύξηση των μετακινήσεων φορτηγών από το Λιμάνι της Πάτρας που δείχνει μια σημαντική δυναμική που αναπτύσσεται σταθερά.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης αφού παρουσίασε τις δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στη συνέχεια συνομίλησε για αρκετή ώρα με όλους όσοι έδωσαν το παρόν απαντώντας σε ερωτήσεις και καταγράφοντας τα προβλήματα της περιοχής.

20221024_zaimis_2.jpg

«Είμαι ικανοποιημένος από τη μακρά και επιτυχημένη συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ στη δημοτική ενότητα Βραχνεΐκων. Υπήρξε αμφίπλευρη,  χρήσιμη ενημέρωση για σημαντικά θέματα όπως Επιχειρηματικότητα, Τραίνο, Διάβρωση ακτών, Υποδομές, και Φυσικό Αέριο. Με διάλογο, προγραμματισμό και χρονοδιάγραμμα μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα σε πολλά ζητήματα που “λιμνάζουν” εδώ και πολλές δεκαετίες αλλά και να ξεδιαλύνουμε λανθασμένες εντυπώσεις που πιθανά υφίστανται για τα σημαντικά έργα που υλοποιεί η ΠΔΕ», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης.

Τέλος, ο Manager του έργου Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας, Χαράλαμπος Δάνολος, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τοαντικείμενο και την αποστολή του και πως οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τα προγράμματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 με συντονιστή τονΔημήτρη Μπαρμπούνη.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ