Το μυστικό που κάνει τη διαφορά στο dry shampoo

Με αυτό το κόλπο διώχνουμε τα λευκά υπολείμματα σκόνης και τη λιπαρότητα

Μερικοί ψεκασμοί αρκούν για να δείξουν τα μαλλιά μας φρεσκολουσμένα και να μυρίζουν υπέροχα. Επίσης τo dry shampoo είναι το πιο δημοφιλές προϊόν που δίνει ανά πάσα στιγμή όγκο στα λεπτά, άτονα μαλλιά.

Οσο για τη χρήση του; Είναι πολύ απλό. Το εφαρμόζουμε στις ρίζες προκειμένου να απορροφήσει τη λιπαρότητα και τους ρύπους και στη συνέχεια κάνουμε απαλό μασάζ στις ρίζες για να απορροφηθεί.

Το μυστικό

Ωστόσο, ο Christian Wood, hair stylist της ηθοποιού Olivia Munn μας εξηγεί: «Πολλοί χρησιμοποιούν dry shampoo λίγοι όμως γνωρίζουν πώς να το εφαρμόζουν σωστά». Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;

-Αφού ανακινήσουμε τη συσκευασία, κάνουμε μία χωρίστρα στη μέση και ανασηκώνουμε τις ρίζες με μία χτένα με αραιά δόντια.

-Ψεκάζουμε τις ρίζες με το dry shampoo από απόσταση περίπου 30 εκατοστών με ομοιόμορφο τρόπο.

-Επαναλαμβάνουμε το ίδιο σε όλο το κεφάλι.

-Αφήνουμε τη σύνθεση να δράσει 2 λεπτά και φυσάμε τις ρίζες με το πιστολάκι στην κρύα σκάλα. Ετσι θα απομακρύνουμε όλα τα υπολείμματα σκόνης και μαζί με αυτά τη λιπαρότητα και τους ρύπους.

-Προχωράμε στο styling. Αν έχουμε μαλλιά με μπούκλες χτενίζουμε με τα δάχτυλα, για να μη χαλάσει το σχήμα τους.

Για ανάλαφρο όγκο

Ο Josh Liu, ένας celebrity κομμωτής, που επιμελείται τα μαλλιά της Ariana Grande, εξηγεί έναν άλλο τρόπο που θα δώσει όγκο στα λεπτά, άτονα μαλλιά. Ξεκινάμε ψεκάζοντας με ξηρό σαμπουάν τις ρίζες των μαλλιών και τα χτενίζουμε παράλληλα με τα δάχτυλα.

Στη συνέχεια αφήνουμε το ξηρό σαμπουάν να μείνει στην τρίχα για δύο με πέντε λεπτά, έτσι ώστε να απορροφήσει την υπερβολική λιπαρότητα.

Τέλος, και σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούμε το σεσουάρ. Σκύβουμε το κεφάλι και φυσάμε τις ρίζες από πάνω και γύρω από το κεφάλι μας.

Για να διατηρήσουμε τον όγκο περισσότερες ώρες, ολοκληρώνουμε με μία λακ.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης