Πετρέλαιο θέρμανσης: Κατατέθηκε η τροπολογία για επιδότηση 25 λεπτών στην αντλία - Τι προβλέπει

Η διάθεση του ξεκινάει την Παρασκευή

Κατατέθηκε στην Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία αποσαφηνίζονται κάποιες μικρές λεπτομέρειες για την χορήγηση της επιδότησης στην αντλία ύψους 25 λεπτών το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινάει την Παρασκευή (14.10.2022).

 

Ειδικότερα, αποσαφηνίζεται ότι το ύψος της επιδότησης στο πετρέλαιο θέρμανσης που ανέρχεται σε είκοσι λεπτά (0,20) του ευρώ ανά λίτρο, υπολογίζεται άπαξ επί της αξίας των τιμολογίων πώλησης προ ΦΠΑ, που εκδίδονται από τα διυλιστήρια, τις εταιρείες κατόχους άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α, που εισάγουν πετρέλαιο θέρμανσης και τους κατόχους άδειας πωλητή πετρελαίου θέρμανσης που πραγματοποιούν εισαγωγές, ως δικαιούχους της επιδότησης.

 

Επίσης, προβλέπεται ότι το τελικό συνολικό ύψος της επιδότησης υπολογίζεται επί των συνολικών λίτρων καυσίμου που διατίθενται, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ν. 3054/2002 (Α’ 230), στην εσωτερική αγορά από τους ως άνω δικαιούχους της επιδότησης προς τα πρατήρια καυσίμων, τους πωλητές πετρελαίου θέρμανσης και τους τελικούς καταναλωτές, οικιακούς καταναλωτές, βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες.

 

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε επίσης