Απογευματινό συναπάντημα της Κοινο_Τοπίας στο Πέτρινο - ΦΩΤΟ

Με αφορμή την έναρξη της περιόδου δράσης 2022-23

Τα μέλη και οι φίλοι της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr με αφορμή την έναρξη της περιόδου δράσης 2022-23 πραγματοποίησαν συναπάντημα στο Πέτρινο όπου είχαν την ευκαιρία να πιουν καφέ ή ποτό και να γευτούν αλμυρά ή γλυκά εδέσματα από το μενού του.

Την υποδοχή των προσκεκλημένων είχαν αναλάβει η Ειρήνη Τζόλα και ο Ανδρέας Σπηλιώτης.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς έγινε και κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς, προς ενίσχυση των δράσεων και της λειτουργίας του νέου χώρου της Κοινο_Τοπίας. Τα οκτώ όμορφα δώρα ήταν ευγενική προσφορά στελεχών και φίλων της οργάνωσης. Η διαλογή των τυχερών αριθμών έγινε από οκτώ συμμετέχοντες από οκτώ διαφορετικά τραπέζια μέσα από το αγγείο με τους δεκάδες λαχνούς.

apo_ar._gogo_nikolakopoyloy_ioanna_rodi_giota_lampropoyloy.jpg

Η 21η Σεπτεμβρίου, μέρα που πραγματοποιήθηκε το συναπάντημα στο Πέτρινο, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη ομώνυμη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας. Η Κοινο_Τοπία στο πλαίσιο των δράσεων της για την προαγωγή της υγείας στηρίζει προσπάθειες πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου. Το Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης. Ο όρος «άνοια» αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, καταρχήν της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της προσωπικότητας. Η νόσος περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1906 από το Γερμανό ψυχίατρο & νευροπαθολόγο Αλόις Αλτσχάιμερ (1864-1915).

apo_ar._gioti_maria_efi_hristodoylopoyloy.jpg

Ελπίζοντας η νέα σεζόν να κυλήσει όσο πιο ομαλά γίνεται και οι συνθήκες να επιτρέψουν συναθροίσεις και εκδηλώσεις τα μέλη έδωσαν ραντεβού για επόμενες δράσεις. Για όσους θα ήθελαν να συμβάλλουν στη στήριξη του έργου της Κοινο_Τοπίας μπορούν να απευθυνθούν στο 2610.277171, στο fb, και στο [email protected]

apo_ar._panagiota_ravazoyla_kaiti_hasapopoyloy_eyi_mpoysia_aigli_theoharoys.jpg

apo_ar._paylina_mpartzila_georgia_manteli_martha_zotoy.jpg

Διαβάστε επίσης