Πάτρα: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο οδηγός Βαν που παρέσυρε 37χρονο στη ΒΙΠΕ

Η δικαιοσύνη έλαβε υπόψη της το βιντεοληπτικό υλικό από το συμβάν

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS


Ενώπιον του ΜΟΔ Πάτρας παραπέμπεται ο οδηγός του ΒΑΝ που παρέσυρε και τραυμάτισε 37χρονο ιδιοκτήτη επιχείρησης στη ΒΙΠΕ Πατρών.

Η κατηγορία που τον βαραίνει πλέον είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και όχι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αφού το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα στο παραπεμπτικό του βούλευμα.

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος του 37χρονου Νικήτα Σκάγια, Ερμής Παπουτσής, μιλώντας στο tempo24.news, η αλλαγή κατηγορίας σε βάρος του οδηγού του ΒΑΝ είναι μια δικαίωση για τον εντολέα του, ο οποίος ακόμη και σήμερα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τα βαρύτατα τραύματα που αντιμετώπιζε.

Πλέον οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο οδηγός του ΒΑΝ είναι κακουργηματικού και όχι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Η δικαιοσύνη έλαβε υπόψη της το βιντεοληπτικό υλικό από το συμβάν στο οποίο φαίνεται ο οδηγός του αυτοκινήτου να προχωρά 15 μέτρα με χαμηλή ταχύτητα, να ακινητοποιεί το όχημα και στη συνέχεια να βάζει απότομα όπισθεν και να επιφέρει στοχευμένο χτύπημα στο θύμα. Από την πλευρά του ο οδηγός του ΒΑΝ είχε ισχυριστεί ενώπιον του ανακριτή ότι του επιτέθηκαν το θύμα με έναν φίλο του και στην προσπάθεια του να ξεφύγει, μπέρδεψε τις ταχύτητες και έβαλε όπισθεν, αποδίδοντας το συμβάν σε ατύχημα.

Η δίκη αναμένεται να οριστεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

skagia2_1.jpg

Να σημειωθεί ότι το ατύχημα έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 2021 στην περιοχή της ΒΙΠΕ.

Ο οδηγός αυτοκινήτου ταχυμεταφορών χτύπησε με το όχημά του τον άνδρα και τον έστειλε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα.

Ο άνδρας που χτυπήθηκε μαζί με άλλα, δύο ακόμα άτομα καθάριζαν τα χόρτα μπροστά από την επιχείρησή τους στην περιοχή της ΒΙΠΕ. Όταν σύμφωνα με μάρτυρες, ο οδηγός τους προσπέρασε και σταμάτησε το όχημα λίγο πιο κάτω.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τους επιτέθηκε λεκτικά, υποστηρίζοντας ότι μία πέτρα πετάχτηκε στο αυτοκίνητό του.

Οι άλλοι προσπάθησαν να καταλάβουν τι είχε γίνει και να ηρεμήσουν τον οδηγό κούριερ. Μέχρι να γίνει αυτό, κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του, προχώρησε λίγα μέτρα παρακάτω και στη συνέχεια γύρισε με την όπισθεν και χτύπησε τον έναν. 

Ο Νικήτας Σκάγιας μετά τον τραυματισμό του είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ