Δεκάδες μετασεισμοί μετά τα 5,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Ζάκυνθο - Κεφαλονιά

Μπορεί να μην προκάλεσε ζημιές ο σεισμός των 5,4R ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά το πρωί της Πέμπτης, όμως έγινε αισθητός και ξύπνησε μνήμες σε μια πολύπαθη από τον Εγκέλαδο περιοχή.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε για το εύρος της περιοχής που έγινε αισθητή η σεισμική δόνηση, στην Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο, και υπήρξε καθησυχαστικός.

Ο δήμαρχος Ληξουρίου, Γ. Κατσιβέλης, ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Κεφαλονιάς, ωστόσο δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος που είχε επισημάνει πρόσφατα και την επικινδυνότητα της περιοχής του “Ναυαγίου” σε περίπτωση σεισμού, δήλωσε χθες ότι “… δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι για το αν ήταν ο κύριος σεισμός”.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε ανάρτησή του στα social media "Σεισμός προκαταρκτικού μεγέθους 5,3 πριν λίγα λεπτά στο θαλάσσιο χώρο δυτικά της Ζακύνθου-Κεφαλονιάς. To επίκεντρο βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές και συνεπώς πρακτικά δεν υπάρχει κίνδυνος με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ωστόσο, δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι για το αν ηταν ο κύριος σεισμός. Τελικό μέγεθος 5,4. Αρκετοί μετασεισμοί με μεγαλύτερο μεγεθος 3,7 έως τώρα (11.28)", αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος.

Στο μεταξύ, όπως φαίνεται στο χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πλήθος των μετασεισμών που έχουν γίνει στην περιοχή από χθες. Μεγαλύτερος παραμένει έως τώρα αυτός των 3,7R που συνέβη χθες στις 11 το πρωί.

Διαβάστε επίσης