Δικαστής απορρίπτει την αγωγή για «παιδική πορνογραφία» στο εξώφυλλο των Nirvana

Δικαστής απέρριψε την αγωγή που είχε καταθέσει ένας 31χρονος άνδρας, ο Σπένσερ Έλντεν, ο οποίος, ως μωρό, είχε κοσμήσει το εξώφυλλο του σημαντικού άλμπουμ των Nirvana, «Nevermind», και υποστήριξε 30 χρόνια αργότερα ότι η εμβληματική φωτογραφία που τον δείχνει να παρασύρεται γυμνός σε μια πισίνα ήταν μια μορφή σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Ο δικαστής, Φερνάντο Μ. Ολγκούιν, έγραψε στην οκτασέλιδη απόφασή του ότι επειδή ο Έλντεν γνώριζε για το εξώφυλλο του άλμπουμ πάνω από 10 χρόνια, άργησε να καταθέσει την αγωγή του, καθιστώντας τους ισχυρισμούς του άκαιρους.

Η αγωγή κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, στην Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνιας εναντίον του Κερτ Κομπέιν, των πρώην συναδέλφων του μουσικού, David Grohl και Krist Novoselic, και της χήρας του Κομπέιν, της Courtney Love, μεταξύ άλλων μερών. Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είναι «ευτυχείς που αυτή η αδικαιολόγητη υπόθεση οδηγήθηκε σε ταχεία κατάληξη».

Η απόρριψη ήρθε αφού ο δικαστής Ολγκούιν απέρριψε την υπόθεση τον Ιανουάριο για άλλο λόγο: Οι δικηγόροι του Έλντεν είχαν χάσει την προθεσμία για να απαντήσουν σε αίτηση απόρριψης από τους δικηγόρους της Nirvana.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ