Εμπρηστική προπαγάνδα από Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει και παρενοχλεί στο Αιγαίο

Πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας στο Αιγαίο επιδιώκει η Τουρκία η οποία πολύ πιο συστηματικά το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε μια επιθετική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας κατηγορώντας την για παραβιάσεις και παρενοχλήσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο και τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

1616 παραβιάσεις σε ένα χρόνο

Μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τη Yeni Safak, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο πραγματοποίησε 1.616 παραβιάσεις και παρενοχλήσεις, ενώ μόνο στο τελευταίο οχτάμηνο του 2022 (Ιανουάριος – Αύγουστος) ο αριθμός αυτός έφτασε τις 1.123. Κατά τις ίδιες πηγές τα τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν με κλείδωμα ραντάρ για 3.372 δευτερόλεπτα σε 14 διαφορετικά περιστατικά.

Και όλα αυτά τη στιγμή που είναι συστηματικές οι υπερπτήσεις τουρκικών drones και άλλων μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά το τελευταίο διάστημα.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δίνει συνέχεια σε όσα ανέφερε περί ελληνικής παρενόχλησης του τουρκικού αεροπλάνου θαλάσσιας περιπολίας που εκτελούσε την αποστολή «NATO Sea Guard Operation» στα νότια της Ρόδου την 1η Σπετεμβρίου.

in.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ