Δήμος Πατρέων: Η τέχνη της κατασκευής κατηγοριών, μανδύας συγκάλυψης της πολιτικής τους σύμπλευσης

 

Στην ανακοίνωση του δήμου Πατρέων επισημαίνεται:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) στις 30 Αυγούστου 2022, συζητήθηκε  το θέμα εκτέλεσης ή όχι, απόφασης του Πρωτοδικείου Πατρών, για την πληρωμή ιδιώτη που φιλοξένησε αστέγους για ένα διάστημα περίπου οκτώ μηνών και για το οποίο δεν έγινε κατορθωτό, για θεσμικούς, γραφειοκρατικούς λόγους, να υπογραφεί σύμβαση.

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης της πανσιόν όπου  φιλοξενήθηκαν για χρόνια περισσότεροι από 90 άστεγοι, ήταν ο μοναδικός που  συμμετείχε στις διακηρύξεις που δημοσίευσε ο ΚΟΔΗΠ, αφού κανείς άλλος δεν διακινδύνευε να διαθέσει το ξενοδοχείο του για την φιλοξενία χρόνια αστέγων, ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας.

Στην περίπτωσή μας, για το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την σύναψη σύμβασης, αποδέχθηκε την έκκλησή μας να συνεχίσει να φιλοξενεί τους άστεγους που είχε υποδείξει και στήριζε η υπηρεσία του ΚΟΔΗΠ και να μην τους πετάξει στο δρόμο.

Το θεσμικό πλαίσιο των προμηθειών του δημοσίου, που ψήφισαν και εφάρμοσαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, υλοποιείται σε διάφορα στάδια, με μεγάλες  και απρόβλεπτες, πολλές φορές καθυστερήσεις.

Η πρόταση των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. στην συνεδρίαση του Δ.Σ., ήταν να μην εφαρμόσουμε την απόφαση του Πρωτοδικείου, να μην πληρώσουμε και να ασκήσουμε έφεση, παρόλο που ο ιδιώτης είχε φιλοξενήσει τους άστεγους, πράγμα που βεβαίωνε η υπηρεσία του ΚΟΔΗΠ, ότι το είχε κάνει και δεν είχε πληρωθεί. Έφτασε μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί τους εργαζομένους της υπηρεσίας, χωρίς να έχει καμία απόδειξη, για τη διαβεβαίωση που έδωσαν.

Το αντιπολιτευτικό τους μένος για την Δημοτική Αρχή τους τυφλώνει, ώστε να μην αποδέχονται ούτε το λογικό, του να ζητά κάποιος να πληρωθεί για αυτά που παρείχε.

 

Στην ίδια συνεδρίαση όμως συζητήθηκε και το ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης του προγράμματος ΕΣΠΑ, που αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Της υποχρηματοδότησης αυτών των δομών και της ενίσχυσης των ιδιωτικών –κυρίως- δομών μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, με αποτέλεσμα την συρρίκνωση και το κλείσιμο των δημόσιων δομών.

Της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν οι ανάγκες τους.

Για όλα αυτά δεν είπαν κουβέντα, γιατί τους ενώνει η πολιτική τους σύμπλευση.

Γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι να πλήξουν το κύρος της Δημοτικής Αρχής και όχι να στηρίξουν τους συμπολίτες μας, άστεγους και μη, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με τη βάρβαρη πολιτική, που εφαρμόζουν μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις τους.

Διαβάστε επίσης