Μαθήματα κεραμικής στο Σχολείο των φυλακών Αγίου Στεφάνου

Τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν στην Αγορά Αργύρη

Η Διευθύντρια του 2 ΣΔΕ Πάτρας Αλεξάνδρα Θεοδώρου σε ανακοίνωση της αναφέρει:

Ο Δήμαρχος Πατρών κ Πελετίδης και ειδικότερα, η κα Γεροπαναγιώτη πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Πατρών επέτρεψαν στους Σπύρος Μεθενίτη ,Παναγιώτα Κοντόγιωργα ,και Μαρία Κανελλοπούλου να πραγματοποιήσουν  εθελοντικά μαθήματα κεραμικής στο 2 ΣΔΕ Πάτρας στο ΚΚ Αγ Στεφάνου .

 Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας μέσα από την κατασκευή έργων τέχνης από πηλό. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτές τους και δημιούργησαν κάτι από το μηδέν με τα ίδια τους τα χέρια έχοντας την ευκαιρία να πειραματιστούν ελεύθερα και να δοκιμάσουν διάφορες τεχνικές, προκειμένου να βρει ο καθένας τον ιδιαίτερο προσωπικό τρόπο με τον οποίο θα δημιουργεί τα αντικείμενά του.

Τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν στην Αγορά Αργύρη

Το σχολείο μας και οι μαθητές μας  ευχαριστούν θερμά πάλι τους κ Σπύρο Μεθενίτη, Παναγιώτα  Κοντόγιωργα και τη Μαρία Κανελλοπούλου για τη συνεισφορά τους, η οποία ήταν πολύτιμη, καθώς στήριξαν κι εμψύχωσαν τους εκπαιδευόμενους με τις κατάλληλες υποδείξεις και συμβουλές και τους συντρόφευσαν σ’ αυτό το ταξίδι της δημιουργίας.

img_0404.jpg

 

 

Διαβάστε επίσης