Θεσσαλονίκη: Ένταση στην απεργία στην «Μαλαματίνα» – Χημικά και τραυματίες, ανάμεσα τους βουλευτές ΒΙΝΤΕΟ

 

Επεισόδια στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνας» στην Θεσσαλονίκη - Χημικά και τραυματισμοί απεργών

Επεισόδια σημειώθηκαν στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνας» στην Θεσσαλονίκη, με τραυματίες εργαζόμενους αλλά και δύο βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραυματίες από τα χημικά και την επίθεση των ΜΑΤ, όπως καταγγέλλουν οι απεργοί και οι αλληλέγγυοι, είναι τουλάχιστον πέντε.

Μεταξύ αυτών που δέχθηκαν χημικά και βίαιη απώθηση από τα ΜΑΤ ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος.

Σύμφωνα με το newsit, η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τους τραυματισμούς, ενώ το ΕΚΑΒ αναφέρει παρείχε πρώτες βοήθειες σε 5 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι της Μαλαματίνας βρίσκονται εδώ και καιρό σε κινητοποίηση, εξαιτίας των απολύσεων που έχει ανακοινώσει η εταιρεία.

Σύμφωνα με το 902.gr, ο πρόεδρος του σωματείου τραυματίσθηκε από την ασπίδα αστυνομικού, ενώ όταν έπεσε κάτω δέχθηκε κλοτσιές. Αρκετοί απεργοί έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Βουλευτές και συνδικαλιστές του εργατικού Κέντρου έχουν μπει μπροστά από το λεωφορείο που μεταφέρει απεργοσπάστες.

«Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» το σύνθημα που ακούγεται στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» με τους απεργούς να διεκδικούν ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης