Τα παιδιά των Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων γνώρισαν τους Ήρωες του Καρναβαλιού των Μικρών

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 7 έως και 11 ετών

Την Τετάρτη 10/08/2022, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το Καρναβάλι των Μικρών, το οποίο έλαβε χώρα στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων (Πλαζ) του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο δράσεων των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 7 έως και 11 ετών, τα οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσα από ευφάνταστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια το Πατρινό Καρναβάλι, τον Κρυμμένο Θησαυρό και τους πρωταγωνιστές του Καρναβαλιού των Μικρών: το Τζίτζικα, το Μέρμηγκα και την Πασχαλίτσα. 

Τα παιδιά, αφού χωρίστηκαν σε 4 ομάδες/πληρώματα -όσα και τα χρώματα του Καρναβαλιού - φόρεσαν καρναβαλικά καπέλα και έκαναν μια καρναβαλική «παρέλαση μετ’ εμποδίων». Ακολούθησε επιτραπέζιο παιχνίδι με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τον κεντρικό ήρωα του Καρναβαλιού, το Τζίτζικα, και της παρέας του, το Μέρμηγκα και την Πασχαλίτσα.  Έπειτα, πέρασαν ορισμένες δοκιμασίες για να καταφέρουν να μπουν στην παρέα του Τζίτζικα και να τον βοηθήσουν στο επόμενο Καρναβάλι να βρει τον Κρυμμένο Θησαυρό! Κινήθηκαν στο χώρο ψάχνοντας φακέλους με δραστηριότητες και λύνοντας τους γρίφους, ζωγράφισαν, μιμήθηκαν, τραγούδησαν και χόρεψαν σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Στο τέλος τα παιδιά και οι εκπαιδευτές, καθισμένοι σε κύκλο, εξέφρασαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το καρναβάλι και έκλεισαν αναφωνώντας «Πατρινό Καρναβάλι για πάντα!». 

Η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας προσέφερε συλλεκτικές αφίσες ως αναμνηστικό σε όλα τα παιδιά της κατασκήνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζίτζικας, ο ήρωας του Καρναβαλιού των Μικρών, «ζωντάνεψε» και ήρθε ανανεωμένος στο Καρναβάλι του 2021 και 2022, μέσα από τα τεύχη «Ο κρυμμένος θησαυρός των εντόμων», αλλά και την ταινία κινουμένων σχεδίων «Σκάει ο... Τζίτζικας!» (https://www.youtube.com/watch?v=7neW4lxpB_o&t=101s), παραγωγής της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας.

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους: Ελένη Τσιόγκα / μουσειολόγο της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δήμου Πατρέων με έδρα τα Παλαιά Σφαγεία, Αρχοντία Αλεξάκη / αρχιτέκτονα της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δήμου Πατρέων με έδρα τα Παλαιά Σφαγεία, Δήμητρα Κοκκόση / μέλος της οργανωτικής ομάδας των «Αρμάδων» και Γιώργο Μαγιάκη / Βοηθό Δημάρχου.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ