Παντελής Μαυρίδης: "Η ποιότητα των καθηγητών της " Επιλογής Γνώσης", εγγύηση για την επιτυχία των μαθητών"


<<Η ποιότητα των καθηγητών της " Επιλογής Γνώσης", εγγύηση για την επιτυχία των μαθητών>> σημειώνει σε συνάντευξή του στο tempo24.news o ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου Παντελής Μαυρίδης. Παράλληλα αναλύει τις προϋποθέσεις και αποκαλύπτει τα "μυστικά" της επιτυχίας του φροντιστηρίου για τις πολλές επιτυχίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις  και παρουσιάζει το εκπαιδευτικό δυναμικό της "Επιλογής Γνώσης" που υπογράφει αυτές τις επιτυχίες και συνέδραμε τους μαθητές για να καταφέρουν τις υψηλές επιδόσεις τους.

Δημοσιογράφος: Κύριε Μαυρίδη, από τις βαθμολογίες που έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας προκύπτει ότι και τη φετινή χρονιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες της "Επιλογής Γνώσης" καταγράφουν αξιοσημείωτες επιδόσεις. Ως ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου, ποιά θεωρείτε ότι είναι η συνταγή επιτυχίας;
Παντελής Μαυρίδης: Για την επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να ικανοποιούνται δύο προϋποθέσεις: 1) Η προετοιμασία του μαθητή,που σχεδιάζεται από τους καθηγητές του ,να έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά, να είναι οργανωμένη και σωστά στοχευμένη και 2) ο μαθητής να διαθέτει ατελείωτες ώρες στη μελέτη των γνωστικών αντικειμένων που διδάσκεται. Αν αυτοί οι κρίκοι στην αλυσίδα της γνώσης είναι σταθερά συνδεδεμένοι μεταξύ τους,η επιτυχία του μαθητή έρχεται ως φυσικό επακόλουθο.

Ο κ. Παντελής Μαυρίδης

 ​
ΔΗΜ: Στην " Επιλογή Γνώσης" τι είναι εκείνο που εγγυάται την ποιοτική προετοιμασία των μαθητών που αναφέρατε;
Π.Μ: Μα ,η ποιότητα των καθηγητών της. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του φροντιστηρίου διαθέτουν εξαιρετική κατάρτιση,μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία, υψηλή μεταδοτικότητα και την ικανότητα σωστής επικοινωνίας με τους μαθητές. Έτσι , μπορούν να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν τους μαθητές τους, δείχνοντας τους το δρόμο της επιτυχίας. 
ΔΗΜ: Θέλετε να αναφέρετε τα ονόματα των κεντρικών καθηγητών που αποτελούν το επιτελείο του φροντιστηρίου;
Π.Μ: Εννοείται. Άλλωστε,ένα βασικό χαρακτηριστικό του φροντιστηρίου μας είναι ότι οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του δεν αντιμετωπίζονται ως απρόσωποι και ομογενοποιημένοι υπάλληλοι,αλλά ως αυτόνομες καθηγητικές προσωπικότητες. Συνεπώς, η προβολή τους αποτελεί μια ελάχιστη πράξη αναγνώρισης της προσφοράς τους στο φροντιστήριο. Εκτός από εμένα, λοιπόν, που είμαι υπεύθυνος για το μάθημα της Φυσικής, οι βασικοί συνεργάτες μου (κατ'αλφαβητική σειρά) είναι: 

1) Γιαννακοπούλου Νίκη (Βιολόγος)


2) Γιαννούτσος Παρασκευάς (Μαθηματικός)


3) Κυριαζή Ανδριάνα (Φιλόλογος)


4) Μαρίνου Φωτεινή (Χημικός)


5) Μιχάλη Ζωή (Καθηγήτρια πληροφορικής)


6) Παντελής Χρήστος (Οικονομολόγος)


7) Πουλοπούλου Μαρίζα (Φιλόλογος)