Πάτρα: Δικαίωση για τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ στον Δήμο - Mένουν μέχρι τον Φεβρουάριο στην εργασία τους

Πυρά της αντιπολίτευσης σε Πελετίδη

 Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με απόφασή του δικαιώνει του εργαζόμενους της Κοινωφελούς 2020 στον Δήμο Πατρέων, οι οποίοι επιστρέφουν στη θέση τους έως τον Φεβρουάριο του 2023.

Υπενθυμίζεται πως φρένο στην παραμονή των συμβασιούχων στον Δήμο Πατρέων πρότεινε  ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στην εισήγησή του στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αιτία, το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου δεν αντέχει τα έξοδα που προκύπτουν για τη μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές τους εισφορές, αφού, όπως λέει ο Δήμαρχος, το Υπουργείο Εργασίας, με το οποίο έχουν υπογράψει σύμβαση οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, "νίπτει τας χείρας του".

Παρατάξεις τις αντιπολίτευσης εξαπολύουν δριμεία επίθεση στην δημοτική αρχή κατηγορώντας την ότι δεν στήριξε τους 315 συμβασιούχους.

Πάτρα Ενωμένη: "ΝΤΡΟΠΗ κ. Πελετίδη, Δήμαρχε της υποκρισίας"

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ, αναφέρονται τα εξής:

Στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, στις 11/7/2022, συζητήθηκε το αίτημα των εργαζομένων του κοινωφελούς προγράμματος 2020 για δικαστική προστασία, με στόχο την παραμονή τους στις θέσεις εργασίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να συμπαρασταθεί στο αίτημα αυτό, να μην αιτηθεί ο Δήμος Πατρέων  αναβολή και να διεξαχθεί κανονικά η δίκη και να αιτηθούν, όλες οι παρατάξεις, έκτακτη επιχορήγηση από την κυβέρνηση για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Ο Δήμος Πατρέων, ως αντίδικος των εργαζομένων, αιτήθηκε αναβολή της δίκης, παραβιάζοντας την απόφαση του κυρίαρχου οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αγνόηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δεν συνάδει ούτε με τη Δημοκρατία, ούτε με το αίσθημα της κοινωνικής προστασίας, ούτε με τα προεκλογικά ψευδεπίγραφα λόγια της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Συνάδει με ολοκληρωτικές ιδεολογίες, με προκλητικές και αυθάδεις συμπεριφορές και με υποκρισία.

Ας αντιληφθούν οι πατρινοί πολίτες ποιος τελικά διοικεί τον Δήμο κι ας δώσουν την απάντηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Σε ανακοίνωση της η Ώρα Πατρών αναφέρει:

«Σήμερα συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η αίτηση των συμβασιούχων εργαζομένων, για παραμονή τους στο Δήμο Πατρέων. Για άλλη  μία φορά κ. Πελετίδης περνώντας από τον Ισθμό,  πέταξε την πρόταση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και κατέθεσε τη δική του πρόταση στο δικαστήριο.

Η πρόταση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου που λήφθηκε μόλις χθες ήταν “συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους  και την επόμενη μέρα διεκδικούμε από το Μαξίμου χρήματα για τους μισθούς”.

Αντιθέτως,  κ.Πελετίδης επέμενε στο δικαστήριο να δοθεί αναβολή, τουλάχιστον για μία εβδομάδα και να επανέλθει, όπως ακριβώς ήταν και η χθεσινή πρότασή του.

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναβολής του κ. Πελετίδη και οι εργαζόμενοι γυρίζουν στις θέσεις τους έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Άλλη μία νίκη των εργαζομένων, άλλη μία ήττα της τυχοδιωκτικής πολιτικής Πελετίδη.

Η Ωρα Πατρών θα αγωνισθεί με τους εργαζόμενους για μόνιμες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς”.

 Νίκος Νικολόπουλος - «Νέα Πάτρα»:

«Δεν πέρασαν 24 ώρες από την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, σχετικά με την απόφαση για στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στα Δικαστήρια και αποκαλύφθηκε η Υποκρισία της Δημοτικής Αρχής ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ.

Προσήλθε στο δικαστήριο, όχι για να υποστήριξη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11/7/2022 όπως όφειλε, πολύ περισσότερο δεν στήριξε και τους εργαζόμενους.  

Είχε το θράσος ο απερχόμενος Δήμαρχος Πατρέων κ. ΑΝΑΒΟΛΙΔΗΣ, να ζητήσει από τους Δικαστές αναβολή της εκδίκασης.

Έπεσαν οι Μάσκες του δήθεν φιλεργατικού και λαϊκού προστάτη Δημάρχου Πατρέων. Αποκαλύφθηκε και ο σκοτεινός ρόλος του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, όπου εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και την Ανεργία προς άγραν ψήφων.

 Σκοπός της παραμονής τους στο Δήμο είναι, να εξυπηρετούν τα ιδιωτικά συμφέροντα, τους εργολάβους και προμηθευτές με απευθείας αναθέσεις.

Μετά από αυτή την σημερινή εξέλιξη στα Δικαστήρια του Πειραιά, ο μόνος δρόμος που απομένει στον κ. ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ είναι, η αξιοπρεπής ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

Γιατί σε λίγους μήνες ο λαός της Πάτρας θα τον στείλει να απολαμβάνει την πισίνα του και τις αυθαιρεσίας στη βίλα του στα Αραχωβίτικα, απολαμβάνοντας και  ΦΕΤΑ 12,20€ το κιλό. Γιατί για τους εργαζόμενους του Δήμου δεν υπάρχουν λεφτά κύριε ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ…».

Σε ανάρτηση του ο δημοτικός σύμβουλος του σπιράλ Χαράλαμπος Στανίτσας αναφέρει:

«Το σπιράλ έλεγε και θα λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Οι 8μηνιτες υπογράφουν συμβάσεις για 8 μήνες και μετά φεύγουν. Αυτό λέει η σύμβαση που υπογράφουν. Δεν δημιουργήσαμε ποτέ φρούδες ελπίδες, δεν εξαπατησαμε, δεν εξαγοράσαμε κανέναν 8μηνιτη. Καθαρά και αντρίκια πράγματα. Από την άλλη δεν πρόκειται να σταθούμε ποτέ εμπόδιο στην νόμιμη προσφυγή των εργαζομένων στα δικαστήρια. Τους δώσαμε χθες την έγκρισή μας να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Ο “φιλεργατικός” και “φιλολαϊκός” και “καλός” δήμαρχος Πελετίδης και χθες στο δημοτικό συμβούλιο και ακόμα χειρότερα σήμερα στο δικαστήριο ήταν καταπέλτης εναντίον των μεροκαματιάρηδων που πάλευαν για προσωρινή παραμονή στην εργασία για να μπορέσουν να μπουν στο ταμείο ανεργίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου ΚΟΛΑΦΟΣ! Ακούστηκε από το δικαστήριο του Πειραιά μέχρι την Πάτρα ο γδούπος της ντροπής και της αναλγησίας της “κομμουνιστικής” δημοτικής αρχής. Οι μάσκες πέφτουν καθημερινά και αποκαλύπτεται η γύμνια και η υποκρισία τους. Και θα τα “εισπράξουν” όλα στην ώρα τους Προς το παρόν, καλή επάνοδο στους δικαιωθέντες εργαζομένους!».

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ