Αθήνα: Νύχτα-θρίλερ με πυροβολισμούς και δύο νεκρούς – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Η Αθήνα έγινε «Φαρ Ουέστ» το βράδυ του Σαββάτου, ενώ δύο άνθρωποι είναι νεκροί μετά τα δύο αιματηρά επεισόδια σε Πατήσια και Αγίους Αναργύρους που τελικά συνδέονται μεταξύ τους.

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από τη νύχτα-θρίλερ με τα δύο αιματηρά περιστατικά στην Αθήνα που θύμισε «Φαρ Ουέστ».

Τα δύο αιματηρά συμβάντα σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους έγιναν σε μικρό χρονικό διάστημα και τελικά συνδέονται άμεσα μεταξύ τους. Αμέσως μετά τα περιστατικά υπήρξε μεγάλη σύγχυση αφού ακόμα και οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν πλήρη εικόνα των γεγονότων με αποτέλεσμα να μιλούν για δύο ανεξάρτητα συμβάντα: ένα στα Κάτω Πατήσια με διαπληκτισμό οδηγών και πυροβολισμούς και ένα δεύτερο στους Αγίους Αναργύρους με ένοπλη ληστεία, η οποία αποδείχθηκε ότι δεν συνέβη ποτέ.

Τι συνέβη

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε στις 9:30 το βράδυ στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα σε επτά άτομα για άγνωστη αιτία.

Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί σοβαρά, να μεταφερθεί στην Παμμακάριστο όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.

Δύο τραυματίες

Ένας ακόμα τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς και άλλος ένας παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα όταν προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο.

Στην περιοχή, όπως είναι φυσικό, επικράτησε πανικός, ενώ επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν στη σύλληψη μιας γυναίκας.

Το δεύτερο σενάριο

Άλλες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι λίγο μετά τις 21:30, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια, έγινε συμπλοκή επτά ανθρώπων, χωρίς να είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι.

Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου Mercedes πυροβόλησε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.

Την μοτοσικλέτα ακολουθούσε ο πατέρας του θύματος, με αυτοκίνητο Audi, στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο πρόσωπα.

Ο πατέρας, πάντα σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛΑΣ που επικαλείται το ΑΠΕ, πυροβόλησε τον δράστη του τραυματισμού του γιού του και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Ο συνοδηγός του Audi, που προσπάθησε να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα, άλλο πρόσωπο που επέβαινε στη Mercedes εγκατέλειψε το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, σταμάτησε διερχόμενο οδηγό και υπό την απειλή όπλου του πήρε το όχημα και διέφυγε.

Καταδίωξη και πυροβολισμοί στους Αγίους Αναργύρους

Λίγη ώρα αργότερα, αιματηρό ένοπλο επεισόδιο σημειώθηκε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στους Αγίους Αναργύρους που τελικά συνδέεται με το συμβάν στα Κάτω Πατήσια.

Αναλυτικότερα, εμπλεκόμενος στη συμπλοκή στα Κάτω Πατήσια απείλησε οδηγό με όπλο και του έκλεψε το αυτοκίνητό του με το οποίο διέφυγε, αναζητώντας καταφύγιο σε μπαρ στους Αγίους Αναργύρους. Αστυνομικοί που τον αναζητούσαν τον εντόπισαν μέσω του αυτοκινήτου. Εκείνος τους αντιλήφθηκε και ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

 

https://www.in.gr/

Ο Θεοδωρικάκος κοντά στους τραυματίες αστυνομικούς

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών μετέβη αργά το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να επισκεφθεί τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στα Κάτω Πατήσια. 

Παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος συνομίλησε με τους δύο τραυματίες αστυνομικούς και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους.
«Μιλήσαμε με τους δύο αστυνομικούς μας, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι γιατροί μας ενημερώνουν ότι είναι εκτός κινδύνου. Θέλω να πω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς γιατί έδρασαν με αυτοθυσία για να σώσουν τους πολίτες στα Πατήσια από τους δύο κακοποιούς.
Πληροφορηθήκαμε τα νέα καθώς ήμασταν δίπλα στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, σε μια δύσκολη γειτονιά, όπου και εκεί ενισχύονται καθημερινά όλο και περισσότερο τα μέτρα αστυνόμευσης με σκοπό να στηριχθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.
Και πάλι ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό τους και την αποφασιστικότητα τους».

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης