Πρώτος τίτλος για τον Τσιτσιπά στο γρασίδι

 

 

Με τίτλο, ο οποίος είναι μάλιστα ο πρώτος του στο γρασίδι, συνδύασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το… ζέσταμά του, εν όψει του Wimbedon, στη μάχη του οποίου θα ριχτεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο 6), στην παρθενική του συμμετοχή σε τελικό τουρνουά που διεξάγεται στο γρασίδι, επιβλήθηκε το Σάββατο με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6) του Iσπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα-Αγκούτ (Νο 20) στον καταληκτικό αγώνα του Mallorca Championships και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την πορεία του στο τουρνουά της Μαγιόρκα (250).

Αυτός είναι ο ένατος συνολικά τίτλος στην καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος χρειάστηκε δύο ώρες και 32 λεπτά για να λυγίσει τη σθεναρή αντίσταση του Αγούτ.

Πλέον ο «Στεφ» στρέφει την προσοχή του στο Wimbedon, όπου θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη.

Ο αγώνας

Ο Τσιτσιπάς μπήκε φουριόζος στο κορτ και κυριάρχησε απόλυτα στο ξεκίνημα του τελικού.

Πετυχαίνοντας δύο breaks με το… καλημέρα και υπερασπιζόμενος το σερβίς του με χαρακτηριστική ευκολία ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στο 4-0, κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στον Ισπανό.  

Στη συνέχεια ο Μπαουτίστα-Αγκούτ εκμεταλλευόμενος τα λάθη που έκανε ο «Στεφ» κατέκτησε τα τρία επόμενα games, μειώνοντας σε 4-3, ενώ μάλιστα προηγήθηκε με 30-0 στο όγδοο game.

Πάντως ο Τσιτσιπάς, τη στιγμή που έπρεπε αφυπνίστηκε και δεν του επέτρεψε να πάρει πίσω και το δεύτερο σερβίς του.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας άντεξε την πίεση που του είχε βάλει ο αντίπαλός του, ανέβασε στροφές και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έκανε το 5-3, κατακτώντας εν τέλει το πρώτο σετ με 6-4, με τρεις άσους.

Στο δεύτερο σετ ο «Tsitsifast» έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Στο τρίτο game του σετ κατάφερε να κάνει το break, ενώ υπερασπιζόμενος το σερβίς του έφτασε να προηγείται με 3-1.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

Ο Τσιτσιπάς έχασε τη συγκέντρωσή του, έκανε εύκολα λάθη και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλό του να κυριαρχήσει.

Ο Μπαουτίστα Αγκούτ με δύο breaks και 5 συνεχόμενα games έφερε τούμπα το σετ και ισοφάρισε σε 1-1.

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στο τρίτο σετ, με τον Τσιτσιπά να σπάει το σερβίς του αντιπάλου του στο τέταρτο game, μολονότι ο Ισπανός είχε προηγηθεί με 40-0.

Μάλιστα ο «Tsitsifast» υπερασπιζόμενος το σερβίς του έκανε το 4-1, ενώ «άγγιξε» και με το 5-1, ωστόσο ο Μπαουτίστα Αγούτ έσβησε το break point του Στέφανου, μειώνοντας σε 4-2.

Στο ένατο game o Iσπανός πήρε πίσω το σερβίς του και μείωσε σε 5-4, ενώ στη συνέχεια έφερε το σετ στην απόλυτη ισορροπία (5-5).

Με τη νέα ισοπαλία στο 6-6 οι δύο μονομάχοι κλήθηκαν να παλέψουν για το τρόπαιο στο τάι μπρέικ, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε μόνο δύο πόντους, κατακτώντας το σετ (7-6) και τη νίκη.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης