Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορά μας

«Υπάρχει μια μεγαλύτερη Τουρκία»

Με φόντο τις συνεχείς δηλώσεις περί αμφισβήτησης της κυριαρχίας ελληνικών νησιών αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χώρα του δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της, γιατί «υπάρχει μια μεγαλύτερη Τουρκία». 

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας, όπως και για το μέλλον μας. Διότι υπάρχει μια Τουρκία η οποία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από η χώρα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορα μας», είπε προκαλώντας για άλλη μια φορά ο Τσαβούσογλου. Υποστήριξε, επίσης ότι  όλοι είδαν τη δύναμη της Τουρκίας κατά την «επιχείρηση» στην Κύπρο και κατά το πραξικόπημα του 2016.

Σύμφωνε με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε την άρνηση της χώρας του στο αίτημα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας, λέγοντας ότι εάν μια χώρα εφαρμόζει σε βάρος της εμπάργκο, δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Αν θέλεις να γίνεις σύμμαχος μας, δεν μπορείς να βλέπεις την Τουρκία ως εχθρική χώρα, δεν μπορείς να της εφαρμόζεις εμπάργκο λόγω του αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας. Αν πεις πως θα εφαρμόζω αυτά, τότε δεν μπορείς να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ, είναι τόσο απλό», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sigmalive.com, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε νέες δηλώσεις του, έβαλε ξανά στο στόχαστρο την Ελλάδα.  «Εμείς δεν λέμε όπως κάποιες χώρες, σαν την Ελλάδα στην Μακεδονία, άλλαξε το όνομά σου. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για ένα έθνος να αλλάξει το όνομά του, ξέρετε; Όταν η Ελλάδα είχε αυτή την κακομαθημένη συμπεριφορά για 12 χρόνια και εμπόδιζε την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, πού ήσασταν;», είπε σε κομματική συγκέντρωση στην Μαλάτια ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης