Μεγάλος νικητής στο Grand Prix του Καναδά ο Max Verstappen

 

 

Ο Max Verstappen κέρδισε το Grand Prix του Καναδά και «άνοιξε» ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τον S.Perez που εγκατέλειψε και παρέμεινε στους 129 β αλλά και από τον οδηγό της Ferrari  C.Leclerc ο οποίος έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα. Ξεκίνησε από την 19η θέση και τερμάτισε πέμπτος. Πολύ καλά σ αυτόν τον αγώνα πήγαν οι δύο Mercedes .Και η μεγάλη έκπληξη. Ο Hamilton ανέβηκε στο pontium για δεύτερη φορά φέτος..

Η σειρά τερματισμού είναι Vertspappen,Sainz,Hamilton, Russel και Leclerc. Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας που αποζημίωσε τους χιλιάδες καναδούς οι οποίοι είχαν πιάσει θέσεις αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει ο αγώνας.  Ο καιρός ήταν καλός και δεν είχε καμιά σχέση με τη χθεσινή ημέρα που έβρεχε συνέχεια και είχε μετατρέψει την πίστα σε μικρές λίμνες .
Τα πέντε κόκκινα φώτα έσβησαν και ο Max Verstappen εκμεταλλεύτηκε την Pole Position ,τοποθετήθηκε σωστά και τέθηκε επικεφαλής του αγώνα.

Στην πίστα Gilles Villeneuve στον Καναδά -μετά από απουσία δύο ετών λόγω κορωνοϊού - ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις ο 9ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 με τις περισσότερες ομάδες να έχουν αποφασίσει στρατηγική ενός Pit stop. 

Το ενδιαφέρον έπεσε σε τρείς οδηγούς. Στον Verstappen που ξεκίνησε πρώτος, στον Alonso που για πρώτη φορά φέτος ξεκίνησε από τόσο υψηλή θέση και στον Charles Leclerc που ξεκίνησε από την 19η θέση.
Στον 4ο γύρο ο Sainz έκανε χρήση του DRS και πέρασε τον Alonso ενώ ο Leclerc είχε κερδίσει τρείς θέσεις.
Στον 8 γύρο ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull , Sergio Perez, έκοψε ταχύτητα. Κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβη. Τότε ακούσθηκε ο Perez να λέει ότι μπλοκάρισε το κιβώτιο ταχυτήτων. Η απώλεια αυτή προβλημάτισε τους μηχανικούς της αυστριακής ομάδας και ζήτησαν να μεταφερθεί αμέσως το αυτοκίνητο στα pits για να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους.

Κρίμα για τον Norris. Η ομάδα του τα έκανε μπάχαλο στο Pit Lane. Του έβαλαν λάθος ελαστικά, στη συνέχεια τα έβγαλαν και στο τέλος διαπίστωσαν ότι τους έλειπε ο μπροστινός δεξιός τροχός.
Στον 21o γύρο εγκατέλειψε ο M. Schumacher από μηχανικό πρόβλημα. Στον 24 γύρο ο Μονεγάσκος που είχε ξεκινήσει από την 19η θέση βρισκόταν στην 7η. Ο αγώνας είχε ακόμη 36 γύρους (συνολικό μήκος πίστας 4.361 μέτρα) .

Ο  Leclerc έκανε προσπάθειες για να περάσει τον Ocon για να κερδίσει ακόμη μια θέση. Στις τρείς πρώτες θέσεις η σειρά ήταν Verstappen, Sainz και Hamilton. Ήταν η πρώτη φορά φέτος που ο Βρετανός ήταν μέσα στην τριάδα ενώ πίσω του ήταν ο Alonso ο οποίος πιεζόταν από τον δεύτερο οδηγό της Mercedes G.Russel.
Στον 42ο γύρο πρόβλημα στο Pit stop είχε ο Latifi που δεν του κούμπωσαν σωστά τον τροχό και  σήκωσαν για δεύτερη φορά το μονοθέσιο για να διορθώσουν τη γκάφα τους.
Στον επόμενο γύρο το τημ της Ρed Bull έδωσε ρέστα. Άλλαξαν  τα τέσσερα ελαστικά του Verstappen σε 2.4 δευτερόλεπτα. 
Ο Yuki Tsunoda στον 49 γύρο έμεινε από φρένα και έπεσε πάνω στα προστατευτικά ελαστικά. Η Alpha Tauri δεν είχε κάποια σημαντική ζημιά από την πρόσκρουση. Ωστόσο αμέσως βγήκαν κίτρινες σημαίες και εμφανίσθηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Πέντε γύρους μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε από την πίστα και ξεκίνησε ο αγώνας.
Από εκεί και πέρα οι οδηγοί έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να κερδίσουν μια καλύτερη θέση. Ο μεγάλος νικητής M. Verstappen είπε ότι υπήρχε πίεση από τον Sainz αλλά το αυτοκίνητό του είχε δύναμη και άντεξε. 
Ο Sainz από την πλευρά του είπε ήθελε ακόμη περισσότερη δύναμη ειδικά στην έξοδο των στροφών.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης