Εθελοντική αιμοδοσία από την Περιφέρεια

σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών του Καραμανδανείου Νοσοκομείου

 

Η 14η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με σκοπό να τιμήσει τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη για την προσφορά του και ταυτόχρονα να προτρέψει και ενθαρρύνει τους πολίτες να συνεισφέρουν στην αιμοδοσία.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών.

Συγκεκριμένα η Κινητή Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών θα βρίσκεται από την Τρίτη 14/6 έως Παρασκευή 18/6 στην πλατεία Γεωργίου κατά τις ώρες Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9:30-13:30 και 17:30-20:30 και την Τετάρτη 09:30-13:30.

Την αιμοδοσία στηρίζουν οι Πυλώνες Αλληλεγγύης, το Λύκειο Ελληνίδων και το ραδιο ΤΑΧΙ EXPRESS Πάτρας, ενώ στη διάρκειά της θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού και θα προσφερθούν μπλουζάκια σε όσους αιμοδοτήσουν.

«Η παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη μας υπενθυμίζει ότι οι ανάγκες για εθελοντική προσφορά αίματος είναι συνεχείς, δε σταματούν ποτέ προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Με αφορμή την ημέρα αυτή αξίζει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και να τιμήσουμε  όλους τους εθελοντές αιμοδότες που αποδεικνύουν στην πράξη την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Η εθελοντική αιμοδοσία, η οποία είναι απόλυτα ασφαλής,  αποτελεί πραγματικό δώρο ζωής  που χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο μας . Για το λόγο αυτό ζητάμε απ΄τον καθένα ξεχωριστά να ενημερωθεί και να μοιραστεί τη ζωή δίνοντας αίμα και λίγο χρόνο από τη ζωή του »δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Διαβάστε επίσης