Νέες απειλές από τον Ερντογάν: Προειδοποιούμε την Ελλάδα να συνέλθει

"Δεν αστειεύομαι, μην εξοπλίζετε τα νησιά"

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος του Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί συνεχίζουν να προκαλούν. Παρευρέθηκαν στην άσκηση EFES 2022 που διεξάγεται στο Σεφεριχισάρ.

“Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά” είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας τη χώρα μας να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά της και να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο.

“Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες” τόνισε.

“Η Ελλάδα να μείνει μακριά από ενέργειες που θα την κάνουν να μετανιώσει και να απογοητευθεί όπως έκανε πριν από έναν αιώνα” σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος.

“Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κάνει τουριστικά ταξίδια στα νησιά, με αυτό είναι αδύνατον να φτάσεις κάπου, η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και τους νόμους κανενός, αλλά δεν παραβιάζει τα δικά της δικαιώματα και νόμους. Προειδοποιούμε την Ελλάδα, όπως και πριν από έναν αιώνα, να μείνει μακριά από όνειρα και πράξεις που θα οδηγήσουν σε τύψεις και να συνέλθει. Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις που αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες για τον εξοπλισμό των νησιών” συνέχισε με τις προκλητικές δηλώσεις.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης