Π.Ε. Αχαΐας: Σύσκεψη για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τις παρεμβάσεις στην Πατρών - Πύργου

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου

Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας σε σχέση με τις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, ήσαν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου.

Στη σύσκεψη, παρουσιάστηκαν από τοπικούς φορείς τα ζητήματα που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή της μελέτης του έργου και τόσο οι Αντιδήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, έθεσαν υπόψη των εκπροσώπων  του υπουργείου, των μελετητών και του αναδόχου του έργου, το θέμα των συνδέσεων των οικισμών, καθώς και των στάσεων των υπεραστικών λεωφορείων.

Οι εκπρόσωποι του έργου ανέφεραν ότι επιλύονται τα προβλήματα και μέσω της μελέτης, βελτιώνεται η πρόσβαση προς τους οικισμούς, ενώ θα υπάρχουν και ειδικές εσοχές για τις στάσεις των λεωφορείων και την επιβίβαση / αποβίβαση των πολιτών με ασφάλεια. Επίσης, συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές, στις περιπτώσεις όπου η μελέτη παρουσιάζει κενά σε προβλέψεις συνδέσεων, να υπάρχει διεξοδική εξέταση από το Υπουργείο Υποδομών για την εξεύρεση ασφαλούς λύσης.

Σημειώνεται πως η παρέμβαση, έτσι όπως τελικά θα διαμορφωθεί μετά τις βελτιώσεις, θα παραμείνει έως την ολοκλήρωση κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου καθώς αμέσως μετά, η χρήση του υφιστάμενου οδικού άξονα θα αλλάξει χαρακτήρα, εξυπηρετώντας μόνο την επικοινωνία μεταξύ όμορων οικισμών, με μειωμένη ταχύτητα εφαρμογής και μεταβολή της μελέτης, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να επικοινωνούν μεταξύ τους όλοι οι οικισμοί

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπονάνος τόνισε: «Προκαλέσαμε αυτή τη συνάντηση με την τοπική αυτοδιοίκηση , τους αρμόδιους του Υπουργείου και την εργολήπτρια εταιρεία, με σκοπό να επιλυθούν προβλήματα που ανατρέπουν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Ανοίξαμε χάρτες, ανταλλάξαμε απόψεις, θέσαμε τους προβληματισμούς και είμαι βέβαιος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα με την ολοκλήρωση της κατασκευής, θα επιλυθούν όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν».

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος: Γκοτσόπουλος Βασίλης, Πρόεδρος του  Δημοτικού  Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Ορλώφ Κυριάκος, Αντιδήμαρχος Έργων και Υποδομών  Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Μάλλιαρης Γρηγόριος Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού και Τοπικής Οικονομίας Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Δημόπουλος Πέτρος από το Επιμελητήριο Αχαΐας, Δουβίκα Μαρία και Αναγνόπουλος Δημήτριος από Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών,  Τονιόλος Παναγής και  Μπατάλης Γεώργιος  Μελετητές από την εταιρείαEDT Ωμέγα, Τζουμάκας Βάιος, Επιβλέπων Μηχανικός, Κατσιβέλης Ηλίας και Μπρομπονάς Σωτήρης από την Εταιρεία Άκτωρ, καθώς και ο Μητρογιώργος Χρήστος Σύμβουλος Περιφερειάρχη ΠΔΕ.

Διαβάστε επίσης